zonder groene vingers urban jungle

Zonder groene vingers toch een urban jungle creëren?

Ken je die prachtige woonkamer plaatjes op Pinterest? Oh, ik kan daar helemaal bij wegzwijmelen. Toen ik wist dat ik op mezelf ging wonen, heb ik dan ook uren en uren doorgebracht op Pinterest. Al snel wist ik wat ik wilde: een prachtig interieur met het urban jungle gevoel.  Er was alleen een klein probleempje: ik heb geen groene vingers. Maar dan ook écht helemaal niet. Herkenbaar? Fijn. Dan ben ik in ieder geval niet de enige. Extra fijn voor jou: vandaag ga ik je tips geven om zonder groene vingers toch een urban jungle in je huis te creëren. Let’s go!

Haal kunstplanten in huis

Een eenvoudige oplossing om het urban jungle gevoel in huis te halen zonder dat je er groene vingers voor hoeft te hebben: haal kunstplanten in huis! Vroeger zagen kunstplanten er heel nep uit, maar tegenwoordig hoeft dat helemaal niet meer het geval te zijn. Veel kunstplanten lijken nét echt. Zoals de kunstplanten van de webshop Maxifleur. Het voordeel van kunstplanten is dat je ze geen water hoeft te geven, ze niet verkleuren of afsterven, ze krijgen geen bruine bladeren én ze kunnen overal in huis staan. Donkere of warme plekken? Het maakt een kunstplant niet uit. Ideaal toch? Je zet ze neer en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Ook blijven kunstplanten vaak heel lang mooi.

Kies makkelijke planten

Wil je naast kunstplanten ook een paar echte planten in huis halen? Kies dan vooral voor sterke en makkelijke planten. Denk hierbij aan een cactus of vetplantje. Een vetplant herken je aan zijn wat dikkere, bijna ‘vettige’ blad. Deze planten hebben weinig zorg nodig, omdat ze maar eens in de zoveel tijd water nodig hebben. Dat kan dus bijna niet mis gaan, of je moet ze té veel water geven. Verwaarlozing is bij dat soort plantjes key. Daar heb je dus echt geen groene vingers voor nodig!

Ga voor natuurlijke accessoires

Naast (kunst) planten kun je het urban jungle gevoel in huis halen met accessoires. Denk hierbij aan items gemaakt van natuurlijke materialen of die een natuurlijke kleur hebben. Maak bijvoorbeeld houten wandplanken aan de muur voor je plantjes, gebruik houten krukjes of leg mooie natuurstenen in je vitrinekast. Koop mooie groene of beige kussentjes voor op de bank en gebruik een rieten mand voor al je magazines. Al deze dingen bij elkaar zullen het urban jungle gevoel zeker versterken!

Hoe zorg jij zonder groene vingers voor een urban jungle gevoel in huis?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Maxifleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog