Essence – velvet matt lipstick

Herken je dat? Dat je de drogist inloopt, puur om even een dingetje te halen wat je echt nodig hebt en vervolgens de winkel te verlaten met 10 andere dingen die je niet op je lijstje had staan? Well, that always happens to me. Laatst moest ik een nieuwe transparante poeder halen en kwam toen de velvet matt lipsticks van Essence tegen. Omdat ik echt een lipstick fan ben en de laatste tijd maar al te graag matte lipsticks draag, kon ik deze niet laten liggen. Na even twijfelen, koos ik een tint uit die ik afrekende bij de kassa en thuis aan mijn lipstick collectie toevoegde. Vandaag wil ik je deze velvet matt lipstick van Essence laten zien. Benieuwd?

De velvet matt lipstick ziet er net iets anders uit dan ik van Essence gewend ben. De huls is niet glimmend zwart, maar heeft de kleur van de lipstick zelf. Het randje in het midden is hier zwart, terwijl deze bij de longlasting lipsticks de kleur van de lipstick heeft. Grappig, de tinten zijn bij de velvet matt lipsticks dus net omgedraaid. Ik vind het er wel erg leuk uitzien. Hoewel ik persoonlijk de zwarte hulzen er net wat chiquer uit vind zien, vind ik deze huls ook erg leuk.

Volgens Essence voelt de lichte, crèmige textuur van deze oude lipstick prettig aan op je lippen. Daarnaast geeft de lipstick een langhoudend resultaat.

Volgens de website van Essence zijn er twee velvet matt lipsticks: 07 en 08. Deze lipsticks horen bij de longlasting lipstick nude lijn. Deze lijn bevat in totaal 8 lipsticks, waarvan dus die twee velvet mattes. Ik koos voor 07.  07 is een mooie nude tint met een koraalkleurige/roze ondertoon.

Hierboven zie je hoe 07 eruit ziet op mijn pols. Zoals je kunt zien dekt de lipstick goed. Hij is romig, waardoor hij prettig uitsmeert. Ik vind de kleur er al veelbelovend uitzien!

Hier zie je hoe de lipstick op mijn lippen eruit ziet. Ik vind de lipstick echt verrassend mooi. De tint dekt goed en zit enorm mooi. Het is een hele mooie nude tint die denk ik vrijwel overal bij past. Ja, ik ben fan! De lipstick is vrij romig, waardoor hij prettig aanbrengt en prettig op de lippen zit. Hoewel de lipstick een beetje mat is, droogt deze mijn lippen niet uit. Gelukkig maar, want dat vind ik nooit zo fijn. De lipstick blijft bij mij goed op z’n plek zitten. Wat te drinken of eten overleeft ie wel, maar na een complete maaltijd zul je hem wel even bij moeten werken.

Zoals je misschien al verwacht, ben ik enorm tevreden over de velvet matt lipstick in de kleur 07 van Essence. De kleur is helemaal mijn ding, de lipstick zit fijn, brengt fijn aan én blijft goed op mijn lippen zitten. De velvet matt lipstick kost 2,39. Een heel erg leuk prijsje voor zo’n mooie lipstick.

Draag jij vaak nude tinten?

xxx Teddy

13 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog