Essence – vintage rose eye palette

Een tijdje terug liet ik je al een preview zien van de leuke bloggers’ beauty secrets collectie van Essence. Ik vind de limited editions van Essence vaak leuk, maar nu vond ik hem toch net wat specialer. Alle producten in deze collectie zijn namelijk ontworpen en samengesteld door bloggers. Hoe leuk is dat! De producten zouden deze week verkrijgbaar zijn, dus ik liep gelijk even langs de Kruidvat. Eén van de palettes in deze collectie is het vintage rose eye palette. Ik vond deze er zo leuk uitzien, dat ik hem kocht en vandaag aan je wil laten zien. Benieuwd?

Het palette ziet er enorm schattig uit. De voorkant is bedekt met roosjes en is roze met wit. In het midden staat met een leuk kader om welk palette het gaat. Ook de binnenkant is geheel in stijl. Overal staan hartjes en de binnenkant is ook lichtroze. Wat ik ook een leuk detail vind, is de leuke vorm die het spiegeltje heeft.

Het vintage rose palette is ontworpen door Palmira. Ze koos voor oogschaduws in glinsterend wit, zacht rose en een paar warme bruine tinten. In het palette zit ook een eyeliner en een highlighter om je ooglook mee af te maken. Daarnaast zit er ook een duokwastje bij, om zowel de eyeliner als de highlighter mee aan te kunnen brengen.

Het palette bevat in totaal vijf tinten oogschaduw, een duokwastje met een eyelinerkwastje en een rond kwastje, een eyeliner en een highlighter.

Hierboven kun je de swatches zien van de oogschaduws. Van links naar rechts zie je: shimmer on you, velvet rose, charming mauve, hazel eyes en eart & love. De oogschaduws zijn zacht van textuur en zijn een beetje poederig. Wel vind ik de kleuren erg mooi en ook de pigmentatie is prima. De tinten zijn allemaal wat rustig en safe, maar dat past juist erg goed bij het palette.

Hierboven zie je links de swatch van de highlighter en daarnaast de eyeliner. Als je hem met je vinger aanbrengt, zoals je in het midden ziet, zou je er eventueel een soort smokey eye mee kunnen maken. Helemaal rechts zie je hoe de eyeliner eruit ziet als je deze aanbrengt met het bijgeleverde kwastje.

Ik maakte ook een look met wat oogschaduws uit het palette. In mijn crease bracht ik charming mauve aan. Om mijn crease wat meer diepte te geven, bracht ik in mijn outer-V een beetje van eart & love aan. Op mijn bewegend ooglid bracht ik velvet rose aan en in mijn binnenste ooghoek deed ik een klein beetje van shimmer on you. Mijn look maakte ik af door mascara en een beetje van de eyeliner aan te brengen. Hoewel de eyeliner erg mooi is, vond ik het kwastje toch niet heel prettig werken. Ik kon er alleen een vrij dikke streep mee zetten, waardoor ik uiteindelijk aan de slag moest met wattenstaafjes om het weer netjes te maken.

Ik vind het vintage rose palette uit de bloggers’ beauty secrets collectie van Essence erg leuk. Het palette ziet er super leuk uit, bevat mooie en fijne producten én ik vind het een enorm leuk idee dat Essence ervoor heeft gekozen om bloggers deze collectie samen te laten stellen. De palettes uit deze collectie kosten allemaal 4,99 per stuk en zijn beperkt verkrijgbaar. Als je dus een palette uit deze collectie wil scoren, zou ik niet te lang wachten.

Wat vind jij van de collectie?

xxx Teddy

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog