Kiko – high pigment 16

Zoals ik gisteren in het artikel aangaf, heb ik een tijdje terug wat Kiko producten gekocht toen er een actie was: 3 + 3 gratis. Nadat ik wat producten bij elkaar had gevonden die ik mooi vond, moest ik nog een laatste product uitzoeken om de actie compleet te maken. Ik was op zoek naar een mooie highlighter, maar kon deze niet zo snel vinden. Kiko heeft wel highlighter sticks, maar die waren op. Toen liep ik langs het oogschaduwschap en daar zag ik de high pigment eyeshadow liggen. Eén hiervan was zo licht, dat ik hem op mijn hand swatchte, in de hoop dat het een mooie highlighter zou zijn. Vandaag laat ik deze aan je zien. benieuwd?

De high pigment eyeshadow zit in een zwart, kartonnen doosje. Doordat er een gat in het doosje zit, kun je gelijk de kleur zien. Dat vind ik erg handig. Verder is het doosje vrij simpel met witte letters en een zilveren Kiko logo. Het doosje van de oogschaduw zelf ziet er ook vrij simpel uit, maar toch ook chique. De hoeken zijn rond en de bovenkant is doorzichtig, waardoor je de kleur goed ziet. Ook sluit het doosje met een magneetje, wat ik erg handig vind.

Volgens Kiko is deze oogschaduw sterk gepigmenteerd en is ie geschikt voor zowel droog als nat gebruik. Daarnaast zou de oogschaduw goed blijven zitten en door de textuur snel aan de oogleden hechten. Hierdoor voelt het product comfortabel, aangenaam en zijdezacht aan.

In totaal zijn er 91 verschillende tinten van deze high pigment eyeshadows verkrijgbaar. Enorm veel dus! In de winkel zullen niet alle tinten liggen, maar ze zijn wel allemaal via de webshop verkrijgbaar. Ik koos voor de tint metallic rosy beige, ofwel nummer 16. Deze tint was licht en had een mooie glans, waardoor ik hem misschien wel kon gebruiken als highlighter in plaats van als oogschaduw.

Hierboven zie je de swatch van nummer 16. De oogschaduw dekt enorm goed en heeft een mooie, glanzende finish. De tint ligt een beetje tussen champagne en beige in en heeft een soort gouden glans. Ik vind de tint in ieder geval erg mooi.

Hoewel dit product eigenlijk een oogschaduw is, vind ik de kleur ook geschikt voor een highlighter. De glans is prachtig en de kleur blend mooi met je blush. Wel moet je hem lichtjes opbouwen, omdat het product dus echt goed gepigmenteerd is en het daardoor al snel te veel is als je hem als highlighter gebruikt.

ik vind de high pigment eyeshadow in kleur 16 van Kiko enorm leuk. Hoewel ik het product niet als oogschaduw gebruik, maar als highlighter is ie erg fijn. De kleur is prachtig en staat ook als highlighter goed. De glans is mooi en de oogschaduw is goed gepigmenteerd. Een high pigment van Kiko kost 6,90. Dat is niet heel erg goedkoop, maar ik vind het nog steeds een mooie prijsje voor dit leuke product.

Zou jij een oogschaduw als highlighter gebruiken?

xxx Teddy

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog