Mijn allereerste make-up producten

Mijn liefde voor make-up en al mijn make-up producten die daar bij horen zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen. Daar zijn aardig wat jaren over heen gegaan. Het grootste deel van mijn allereerste make-up producten heb ik al lang niet meer. Maar van een paar kan ik toch geen afstand doen. Gewoon omdat ze nog gebruikt kunnen worden of omdat er een herinnering aan vast zit. Vandaag wil ik je daarom wat producten laten zien waar mijn liefde voor make-up mee begon en die nog steeds onderdeel zijn van mijn collectie.

Veel meisjes leren van hun moeder een beetje wat make-up is en wat ze waar voor gebruiken. Bij mij ging het een beetje anders. Mijn moeder gebruikte wel een beetje make-up, een oogpotloodje en een enkele keer een nagellakje, maar meer niet. Het is dan ook niet verrassend dat mijn eerste make-up ervaringen waren met nagellak en oogpotlood.

Maar toen ik rond mijn pubertijd last kreeg van een onzuivere huid, begon ik me daar aardig onzeker over te voelen. Ik ging op internet zoeken naar oplossingen en kwam uit bij de wereld van beautyblogs en filmpjes. Daarna is het snel gegaan.

Ik begon blogs bij te houden, how to filmpjes te kijken en me te verdiepen in de wereld van make-up. Natuurlijk kon ik me niet verdiepen in deze wereld zonder zelf ook make-up te hebben. Ik kreeg daarom wat nagellakjes van mijn moeder die ze niet meer gebruikte. Één daarvan was een lichtblauwe van Manhattan die ik nog steeds kan gebruiken. Ook kocht ik mijn eerste oogschaduw en probeerde wat foundation. De foundation waar het allemaal mee begon was een mousse foundation van Essence of Catrice. Ik kocht de lichtste kleur, die eigenlijk nog net iets te donker voor mij was. Ik heb volgens mij wel wat potjes versleten voordat ik overstapte op mijn geliefde foundation van MAC.

Mijn eerste oogschaduws waren van Essence. Ik kocht de felblauwe oogschaduw die je boven op de foto ziet, maar hem echt dragen durfde ik buitenshuis nog niet. Ook vond ik het zonde om hem vaak te gebruiken, omdat het leuke patroontje met palmbomen dan weg zou gaan.

Ook dit bovenstaande palette kocht ik lang geleden. Dit palette was onderdeel van een speciale collectie omdat Essence 5 jaar bestond. Ik weet niet hoe lang Essence nu al bestaat, maar dit palette is al aardig lang onderdeel van mijn collectie. Dit was mijn allereerste oogschaduwpalette en ik weet nog hoe blij ik hiermee was. Ik droeg nog vrij weinig oogschaduw, maar als ik een feestje had, trok ik deze uit de kast.

Toen mijn liefde voor make-up begon te groeien, ging ik ook kijken naar de wat duurdere producten. Als je beauty blogs leest, kun je bijna niet om de merken OPI en MAC heen. Ik kende ze van tevoren helemaal niet, maar door reviews te lezen wist ik dat ik deze merken aan mijn collectie toe moest voegen. Ik kreeg voor sinterklaas mijn eerste OPI lakje in de kleur Rosy Future. Ik heb hem onwijs veel gedragen en draag hem nog steeds met liefde.

Toen ik in de 2e of 3e klas van de middelbare zat kocht ik mijn allereerste MAC lipstick. We gingen een dagje naar Keulen en we kwamen langs een MAC store. Ik liep naar binnen en zocht op eigen houtje een kleurtje uit. Ik koos voor Angel, een hele mooie kleur die ik nu nog steeds draag.

Naast make-up werd ook huidverzorging steeds belangrijker voor me. De eerste echte crème die ik kocht was van Lancôme. Deze aqua fushion crème ging uit het assortiment waardoor ik hem voor heel weinig kon kopen. Dit potje is al een tijdje leeg, maar ik heb hem goed schoon gemaakt zodat ik er eventueel een zelfgemaakt scrubje of iets anders in kan doen.

Achter al deze make-up producten zit een herinnering. Ik weet nog precies hoe het ging toen ik Angel uitzocht en hoe blij ik was met mijn OPI lakje. Mijn moeder heeft me dan wel vrijwel niets bijgebracht qua make-up, maar ik haar wel. Door mijn beauty gekte is zij ook fan van MAC geworden en vraagt ze me wel eens om tips of advies. Moeders staan erom bekend dat ze altijd alles beter weten, maar op dit gebied durf ik toch wel te stellen: Mam, ik weet het beter.

Wat waren jouw eerste make-up producten?

xxx Teddy

11 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog