Catrice – made to stay lip polish

Toen ik net begon met make-up was ik fan van lipgloss. Ik had één lipstick die ooit van mijn moeder geweest was. Nee, van lipstick moest ik niets hebben. Nu zijn de rollen omgedraaid. Ik ben echt een groot fan van lipstick, maar lipgloss laat ik liever links liggen. Toen ik de made to stay smoothing lip polish van Catrice zag, werd ik toch wel nieuwschierig. In eerste instantie leek het een lipgloss, maar ik gaf dit product het voordeel van de twijfel. Kijk je mee naar mijn mening?

De verpakking van dit product lijkt qua vorm en applicator wel op een lipgloss, maar verder niet echt. Lipgloss tubes zijn vaak doorzichtig. Deze tube is helemaal zwart, met wat rozige en zilveren details. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit product er vrij luxe uit vind zien voor zo’n budgetmerk als Catrice.

Volgens Catrice heeft dit product het beste van drie werelden. De pigmentatie van een lipstick, de houdbaarheid van een stain en de “shiny finish” van een lipgloss. Kijk, dat klinkt nog eens goed!

Ik heb de kleur 020 Jen & Berry’s. Een waterig rood/rozig kleurtje wat me heel erg doet denken aan jam. De substantie is dikkig als een lipgloss, maar tegelijkertijd ook een beetje waterig. Echt een beetje jam achtig. De geur van dit product vind ik helaas niet fijn. De lip polish ruikt zoetig, maar ook een beetje nep. Niet mijn ding.

Toen ik de lip polish op mijn lippen smeerde, zag ik waar de naam vandaan kwam. Het is echt een polish. Het product legt namelijk een glimmend laagje over mijn lippen heen met een kleurtje. Heel veel kleur komt er niet meer van af als ik het goedje uitsmeer. Mijn lippen werden iets donkerder en roder dan dat ze zijn.

Gelukkig is de lip polish niet plakkerig, want daar hou ik nooit zo van. Wel was het glimmende laagje snel weer weg na wat gedronken en gegeten te hebben. Het goedje trok wel in mijn lippen. Ik had de hele dag mooi gekleurde lippen. Het leek net alsof ik niets ophad, maar mijn lippen gewoon iets roder waren.

Ik weet niet zo goed wat ik van dit product moet vinden. Het product trekt wel in je lippen, dus blijft goed op z’n plek, maar de geur en substantie vind ik niet zo prettig. De made to stay smoothing lip polish is te koop voor 4,99 en verkrijgbaar in 6 verschillende tinten.

Ben jij een lipstick of lipgloss persoon?

xxx Teddy

14 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog