Catrice – nude purism EyeColour quattro

De laatste tijd gebruik ik vooral palettes als ik een ooglook maak. Mono’s kunnen ook heel mooi zijn, maar een palette vind ik toch wel lekker makkelijk. Ik heb ’s ochtends vaak weinig tijd en dan werkt een palette lekker snel. De kleurtjes passen bij elkaar en je hoeft ze niet bij elkaar te zoeken. Ik heb een aantal grote palettes, maar ook van kleine palettes kan ik heel blij worden. Zo werd ik ook blij toen ik dit quattro uit de nude purism collectie van Catrice tegen kwam.

Het palette vind ik erg leuk vormgegeven. Het doorzichtige doosje is zoals we die van Catrice gewend zijn. Eigenlijk vind ik dit wel heel handig, vooral ook als je meerdere van dit soort palettes hebt. Zo zie je gelijk welke kleurtjes er in zitten. Veel van mijn palettes hebben namelijk een zwarte deksel, waardoor je hem eerst open moet maken voordat je weet welke kleuren je hebt. Het palette sluit goed en ook het verschillende formaat van de vakjes met oogschaduw zorgt ervoor dat dit palette er net wat speelser uit ziet.

Dit palette komt dus uit de nude purism collectie. In deze collectie zitten twee verschillende palettes. Ik koos voor taupe-less. Dit palette bevat, zoals de naam al zegt, taupe tinten. Daarnaast heeft dit palette ook een roze tint en lichte tint die je als highlighter kan gebruiken.

Hier zie je de swatches op mijn arm. Wow, ik werd hier echt blij van. Vooral de twee donkerste kleuren zijn echt goed gepigmenteerd. De lichtere kleuren zie je niet zo goed omdat ik zelf een vrij lichte huid heb, maar de glans is wel degelijk te zien. De eerste twee swatches zijn van de bovenste rij. De laatste twee van de onderste rij. Catrice heeft zo’n leuk palette gemaakt met een leuke naam, maar de oogschaduws zelf hebben geen naam. Jammer, want dat was toch wel extra leuk geweest.

Ik heb een beetje gespeeld met het palette en er een look mee gemaakt. Door gebrek aan genoeg daglicht is de foto iets minder goed dan ik verwachtte. Toch wilde ik hem graag even laten zien en uitleggen welke kleurtjes ik waar gebruikt heb. De donkerste tint bracht ik aan in mijn crease en buitenste ooghoek. Daaronder bracht ik de andere taupe tint aan tot ongeveer het midden van mijn bewegend ooglid. Over de rest van mijn bewegend ooglid bracht ik de roze kleur aan. De lichtste kleur gebruikte ik als highlighter onder mijn wenkbrauw en in mijn binnenste ooghoek. Om de look af te maken bracht ik nog wat eyeliner en mascara aan.

Ik ben erg te spreken over het taupe-less eyecolour quattro uit de nude purism collectie van Catrice. De kleuren zijn niet alleen prachtig, maar het pigment is ook erg goed. Als je dit quattro nog wil scoren, moet je er snel bij zijn. Hij maakt namelijk deel uit van een limited edition die niet lang in de winkels ligt en vaak snel uitverkocht is. Dit quattro kost 4,59. Een heel erg mooi prijsje dus voor wat je ervoor terug krijgt.

Heb jij iets uit deze limited edition gekocht?

xxx Teddy

18 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog