Douglas – basic palette

Afgelopen week had ik een verjaardag van een vriendin. Ik wist niet zo goed wat ik voor haar moest kopen, dus ik ging gewoon wat winkels langs en hoopte vanzelf iets tegen te komen. Dat gebeurde gelukkig ook, ik had alleen niet verwacht dat ik zelf ook met iets nieuws de winkel uit zou lopen. Ik had een mooi palette van NXY bij Douglas gezien als cadeau, maar die was niet meer op voorraad. De verkoopster raadde me het basic palette van Douglas aan omdat deze ook heel mooi was en net nieuw binnen was. Ik was het gelijk met haar eens en wilde er zelf ook graag eentje proberen. Vandaar dat ik je vandaag het basic palette van Douglas wil laten zien. Benieuwd?

Het palette zit in een schattig, zwart, kartonnen doosje met witte stippen en knalroze zijkanten. Het palette zelf past helemaal bij het kartonnen doosje. Het palette is namelijk glimmend zwart en heeft dezelfde witte stippen. Het palette heeft afgeronde hoeken en in het midden staat in zwierige letters om welk palette het gaat: het basic palette van Douglas.

Volgens Douglas heeft het basic palette een unieke longlasting finish, zijn de kleuren intens en zorgen ze voor een stralende finish. Door de lichte, maar toch crèmige textuur, zou de high-performance poeder zich perfect aan de huid hechten. Het basic palette is verkrijgbaar in twee verschillende kleurencombinaties. Er is een palette met grijstinten en een felroze blush: grey. De tweede variant heet brown en deze bevat, zoals de naam al zegt, warmere bruintinten en een warmere blush. Ik koos voor de laatste variant: brown.

De binnenkant van het palette ziet er erg leuk uit. De kleuren zijn speels verdeeld met verschillende vakjes en er zit een groot spiegeltje aan de binnenkant. Dat vind ik altijd handig.

Het palette bevat in totaal 6 tinten. Volgens Douglas zijn de eerste vier tinten oogschaduws en is het grotere vakje een blush. Je kunt met dit palette dus (bijna) een volledige look maken. Leuk!

Hier kun je de verschillende tinten van dichtbij zien. Alle tinten bevatten een subtiele gouden glans. De combinatie van de kleuren vind ik mooi, maar niet heel erg bijzonder. Het is echt een goed palette om mee te beginnen of als je van dit soort kleurtjes houd zoals ik. Het is echt een basic palette, precies zoals de naam al doet vermoeden.

Hierboven kun je de eerste drie swatches zien. Dit zijn de swatches van de drie kleinste vakjes. Helaas hebben de oogschaduws geen namen, dat was wel een leuk extraatje geweest en het was makkelijker geweest met het beschrijven. Van links naar rechts zie je de swatch van het vierkante vakje van de tweede rij, de middelste tint van die rij en de laatste tint van die rij. Alle oogschaduws van deze rij zijn goed gepigmenteerd en hebben een mooie glans. Vooral de middelste, bruinige tint vind ik erg mooi.

Hierboven zie je de laatste drie swatches. Helemaal links zie je de tint van de eerste rij, daarnaast zie je de tint van de onderste rij en de laatste tint is de blush uit het palette. Ook deze oogschaduws zijn goed gepigmenteerd en hebben een mooie glans. De blush is ook goed gepigmenteerd en de kleur hiervan vind ik echt prachtig. Door de gouden glans is ie heel bijzonder en denk ik dat dit echt zo’n kleur is die bij veel looks past.

Ik heb ook een ooglook gemaakt met het palette. In mijn crease draag ik de donkerste bruinige tint uit het palette (de middelste tint van de tweede rij). Op mijn binnenste ooghoek draag ik de eerste tint van de tweede rij en op het midden van mijn bewegend ooglid draag ik de lichtste tint van de middelste rij. De look maakte ik af met wat eyeliner, mascara en een beetje van de onderste oogschaduw als highlighter.

Ik vind het basic palette van Douglas leuk. De kleuren zijn qua combinatie niet heel bijzonder, maar ze zijn stuk voor stuk wel erg mooi. De blush uit het palette is echt prachtig en deze zal ik dan ook vaak dragen. Het palette kost 7,95 wat ik echt een leuk prijsje vind voor zo’n product.

Wat vind jij van zo’n soort palette?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog