Kneipp – douche foam & sugar body scrub

Na een lange dag onder de douche stappen is voor mij echt even een momentje van rust, om te relaxen. Ik sta dan ook langer dan 5 minuten onder de douche en zoek altijd een excuus om er langer onder te blijven staan. Vooral in het najaar. Tijdens het douchen verzorg ik mijn lichaam en gebruik hier het liefst lekker ruikende en fijne producten voor. Ik las de laatste tijd veel goede verhalen over de producten van Kneipp, dus toen er een actie van 1+1 gratis was voor dit merk bij Etos, besloot ik eens wat van dit merk te proberen. Ik koos voor de douche foam en de sugar body scrub. Vandaag wil ik beide producten aan je laten zien. Benieuwd?

Er waren verschillende soorten douche foam verkrijgbaar. Ik heb gekozen voor de vijgenmelk en arganolie variant omdat deze geur me het lekkerste leek. De douche foam zit in een stevige fles en heeft een lief lila kleurtje. Er staat wat informatie over het product op de verpakking en boven de naam staat nog een leuke afbeelding van vijgen. Ik vind het product er prima uitzien, niet heel erg bijzonder, maar wel leuk.

Volgens Kneipp heeft dit product een heerlijke, zachte geur en bevat het geen conserveringsmiddelen en minerale olie. De douche foam bevat natuurlijke, verzorgende werkstoffen en is PH-neutraal. Het product zou hydrateren werken, rijk schuimen, makkelijk te doseren zijn en prettig in gebruik zijn. De fles is gedreven op perslucht, niet door drijfgas en het product is niet getest op dieren.

 

De vijgenmelk en arganolie variant ruikt erg lekker. Hij ruikt een beetje fruitig, maar ook warm. De geur is heel mild, wat ik zelf erg prettig vind bij zo’n product.

Zodra je wat van het product op je hand spuit, begint het gelijk te schuimen. Het schuim zelf is enorm zacht en werkt daardoor prettig onder de douche. Na het douchen voelt mijn huid zacht en verzorgd aan. Mijn huid is totaal niet trekkerig of droog.

De sugar body scrub zit in grote plastic pot met eenzelfde lila kleur. De deksel is knalpaars en dat vind ik wel leuk staan. Ook de afbeelding van de vijgen is hier weer te zien.

Volgens Kneipp heeft deze scrub een milde, fruitige geur en bevat hij natuurlijke en verzorgende oliën die er voor zorgen dat de huid wordt gehydrateerd, verzorgd en zacht aanvoelt. De natuurlijke suiker scrub is een zijdezachte verzorging voor een stralende huid zonder conserveringsmiddelen en minerale oliën. Ook dit product is niet getest op dieren.

De sugar body scrub ruikt net zo lekker als de douche foam. Hij is lekker fruitig en ruikt mild. Dat was ook wel te verwachten, want de scrub komt uit dezelfde geurlijn met vijgenmelk en arganolie.

De scrub is echt een suiker scrub. De korreltjes zijn vrij hard en grof. Ik hou daar wel van. Deze scrub doet goed zijn werk en is prettig in gebruik. De olie zorgt ervoor dat mijn huid tijdens het scrubben gevoed wordt en niet droog aanvoelt na het scrubben. Toen ik de douche uitstapte, verbaasde het me eerlijk gezegd een beetje dat mijn benen al zo zacht aanvoelden.

Ik ben erg tevreden over de producten van Kneipp. Zowel de douche foam als de sugar body scrub ruiken lekker en werken fijn. De douche foam is heel mild en werkt daardoor erg prettig. Mijn huid voelt zacht en verzorgd aan na het gebruik van deze douche foam. De scrub is vrij grof, waardoor ik echt het idee heb dat ie wat doet voor mijn lichaam. Gelukkig laat de scrub wel een klein olielaagje achter, waardoor mijn huid niet droog aanvoelt na het scrubben. De douche foam kost 6,99 en de sugar body scrub kost 8,99. Niet heel goedkoop, maar wel een mooi prijsje als je je bedenkt dat deze producten echt fijn werken.

Heb jij ervaring met producten van Kneipp?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog