MAC Brownluxe veluxe pearlfusion shadow

MAC, ik vind het een geweldig merk. Toen ik de veluxe pearlfusion shadow palettes voorbij zag komen, was ik gelijk fan. Wat een mooie kleurtjes en wat een mooie combinaties. Omdat ik nog geen idee had welke kleuren ik moest gebruiken voor mijn ooglook voor het eindexamen gala, mocht ik één van deze palettes uitkiezen van mezelf. Vandaag laat ik je het veluxe pearlfusion shadow palette in brownluxe zien, plus mijn gala oog-look!

Als eerste het palette zelf. Je hebt 6 verschillende kleurcombinaties. Je hebt een variant met blauwe tinten: Bleuluxe, een variant met groen: Greenluxe, een pastelkleurige combinatie: Pastelluxe, een variant met roze en paars: Pinkluxe, een palette met smokey tinten: Smokeluxe en de variant die ik heb gekozen met bruintinten: Brownluxe.
Ik wist niet goed welke kleur ik moest kiezen, maar mijn voorkeur ging uit naar Bleuluxe. Vooral omdat mijn jurk donkerblauw was en ik blauwe ogen heb. Eenmaal bij de counter werd me brownluxe aangeraden. Ik dacht dat goud me juist niet stond (ik ben namelijk een koel type). De make-up artist snapte me, maar vertelde me ook dat deze kleuren juist mijn blauwe ogen feller zouden laten lijken. Ze bracht de kleurtjes bij me aan en ik was gelijk verkocht. Mijn ogen leken serieus feller!

Ik rekende het palette en een oogpotloodje, onder het mom van: deze staat er zo mooi bij, af en nam ze mee naar huis. De look die de make-up artist bij me had gemaakt was zo mooi dat ik besloot om deze, op mijn eigen manier, na te maken voor mijn gala.

Het palette zit in een mooi strak zwart doosje met een transparante voorkant. Zo zie je precies welke kleuren er in het palette zitten. Erg handig! Het palette sluit magnetisch. Er zitten 5 tinten in. Drie zijn heel erg glimmend, de twee bovenste iets minder. Een compleet matte tint zit er niet bij. Ik vind de combinatie van kleuren erg goed bij elkaar passen.

Op naar de swatches. De tinten zijn erg gepigmenteerd. Vooral de gouden tint en de donkerste tint vallen enorm op. Wauw, heel mooi. De gouden tint heeft enorm veel glitters, dus je moet opletten dat je niet teveel op je kwast neemt. Zo voorkom je dat er glitters onder je ogen komen. Toch nog veel poeder/glitters onder je ogen gekregen? Ik haal het altijd weg met een wattenstaafje met remover, werkt prima.

Ik ben helemaal vergeten om op de dag zelf een foto van mijn ooglook te maken, dus ik heb hem opnieuw gemaakt. Voor mijn gala had ik ook nog een paar losse nepwimpers gebruikt om een beetje meer volume te creëren.

De donkerste tint van het palette heb ik in mijn crease aangebracht met een puntig kwastje. Met hetzelfde kwastje heb ik vanaf mijn crease een lijn getrokken naar de buitenkant van mijn wimperrand. Je krijgt dan de vorm van een V. In het midden van mijn bewegend ooglid heb ik de gouden kleur aangebracht en in mijn binnenste ooghoek heb ik de beige tint aangebracht. De bruine tint onder de gouden kleur heb ik een beetje in mijn crease aangebracht om een mooi effect te geven. Op de foto ben ik de allerlichtse kleur vergeten. Deze gebruikte ik als highlighter onder mijn wenkbrauw.

Naast het palette heb ik het MAC eye pencil in stubborn brown gebruikt om een lijntje te zetten met een subtiele wing. De mascara die ik gebruikt heb is the colossal volum’ express van Maybelline.

Wat vind jij? kan goud prima bij koele types?

xxx Teddy

 

22 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog