MAC – powder blush Cubic

MAC is denk ik toch wel mijn favoriete merk als het gaat om make-up. Ik heb steeds meer producten van MAC en gebruik ze allemaal met plezier. Ik heb op dit moment twee blushes van MAC. Een daarvan is de mooie tint Cubic. Cubic is een blush die al een aardig tijdje in mijn bezit is, maar die ik je nog niet heb laten zien. Vandaag wil ik je hem darom laten zien en mijn mening geven. Benieuwd?

De blush zit in een mooi, strak kartonnen doosje. Het doosje is zwart en heeft witte letters, net zoals de meeste verpakkingen van MAC. De powder blush zelf zit in een zwart rond doosje met een doorzichtig rondje in het midden waar je de kleur doorheen kan zien. Dat is erg handig, vooral als je meerdere blushes hebt van MAC. Op deze manier kan je ze namelijk makkelijker uit elkaar halen. Het doosje sluit met een kliksysteem en deze werkt goed. Je hoeft niet bang te zijn dat de blush snel open zal gaan als je hem in je tas hebt zitten.

Volgens MAC bevat de powder blush veel pigment en is deze makkelijk te verdelen. De blush zou langhoudend zijn en daardoor de hele dag blijven zitten. MAC blushes zijn verkrijgbaar in verschillende finishes. Cubic heeft een satin finish. Cubic heeft dus een satijnen glans die er voor zorgt dat de huid zachter en gladder lijkt.

Cubic is een tint die tussen oudroze en beige in zit. Het is een mooie neutrale kleur die veel mensen goed zal staan denk ik. Ik vind de kleur in ieder geval erg mooi. Ook past ie bijna overal bij, of je nou een paarse lipstick draagt of een koraaltint.

Hier kun je Cubic op mijn arm zien. Zoals je ziet is de tint erg neutraal. De tint dekt niet enorm, maar hij is wel op te bouwen in laagjes. Op deze foto is ook duidelijk de satijnen finish te zien. Over de blush ligt namelijk een zachte glans.

Ook op mijn wangen is Cubic erg mooi. Hij oogt heel natuurlijk, maar geeft mijn gezicht wel de kleur die ik normaal mis. Hij glanst heel licht, maar hij zou nog wel een beetje highlighter kunnen gebruiken.

De blush is qua kleur dus erg mooi. De houdbaarheid is ook erg goed, deze blush blijft bij mij erg lang op z’n plek zitten. Helaas is het aanbrengen wel ietsjes lastiger. Cubic is namelijk helemaal niet poederig, hij is zelfs vrij “hard” in de pan. Ik moet meerdere keren over de blush heen, wil ik genoeg kleur op mijn kwast hebben. Na een tijdje gebruiken werd ook de bovenkant van de blush een beetje “hard”. Als ik dit er heel voorzichtig vanaf schraap met mijn nagel, werkt de blush weer goed. Dit heb ik niet met mijn andere blush van MAC. Dus ik denk alleen dat ik een beetje pech heb gehad met deze blush en een andere dit probleem niet gehad zou hebben.

Ik ben tevreden over Cubic. De kleur is mooi, hij blijft lang zitten en op mijn wangen is ie mooi naturel. Helaas is ie wel vrij hard, waardoor je echt even met je kwast heen en weer moet om er wat kleur vanaf te krijgen. Dat is dan ook wel een nadeel. Dit is overigens niet met elke blush van MAC zo. Mijn andere blush is juist goed gepigmenteerd en is heel makkelijk aan te brengen. Blushes van MAC kosten 22,50 per stuk.

Heb jij een blush van MAC?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog