Nivea – protect & bronze zonnemelk

Afgelopen dagen was het heerlijk weer. De zon scheen en het was heerlijk warm. Ik heb dan ook veel in de tuin gezeten, in het zwembad rond gedobberd en af en toe verkoeling gezocht in de schaduw. Helaas zit er ook een nadeel aan dit zonnige weer. Doordat ik een lichte huid heb, moet ik echt oppassen dat ik niet verbrand en de rest van de zomer doorbreng als kreeft. Daarom heb ik me de afgelopen dagen goed ingesmeerd met de protect & bronze zonnemelk van Nivea. Vandaag wil ik deze aan je laten zien. Benieuwd?

De verpakking van de zonnemelk vind ik erg leuk. Nivea heeft gekozen voor een felblauwe kleur en niet voor de standaard donkerblauwe tint. Wel is deze donkerblauwe Nivea tint terug te vinden in het logo. Er staat wat informatie op de voorkant en er is met verschillende kleuren gewerkt, waardoor de fles een zomers geheel is.

Volgens Nivea combineert de protect & bronze zonnemelk bescherming met een natuurlijke bruining van de huid. De zonnemelk zou niet vet zijn en de huid hydrateren. De lotion bevat een uva/uvb-filtersysteem en een natuurlijk plantenextract dat de huideigen melanine productie stimuleert en dus voor een gelijkmatige en natuurlijke teint zorgt. Last but not least zou de zonnemelk ook nog water resistant zijn.

De protect & bronze zonnemelk is verkrijgbaar in verschillende beschermingsfactors. Ik kies eigenlijk altijd voor 30, omdat dit goed werkt voor mij. Als ik regelmatig smeer met factor 30, blijf ik goed beschermt tegen de zon.

De zonnemelk is vrij vloeibaar. Het is echt een melk en dus geen crème. Omdat ie zo vloeibaar is, breng ik eerst een beetje aan op mijn hand en vervolgens smeer ik de zonnemelk uit over mijn lichaam. Als ik het gelijk op mijn lichaam aanbreng, loopt het snel uit en kan ik nog wel eens knoeien. De vloeibare lotion heeft wel weer het pluspunt dat het fijn werkt. Je smeert de zonnemelk heel makkelijk uit en deze trekt ook vrij snel in. Ook laat ie geen vettige laag achter, wat ik echt een groot pluspunt vind. De geur van de protect & bronze zonnemelk doet me denken aan de zomer. Hij ruikt echt naar een anti-zonnebrandcrème. De geur blijft overigens maar heel even hangen als je je hebt ingesmeerd.

Ik heb het idee dat deze zonnemelk van Nivea echt heel erg goed voor mij werkt. Als ik mezelf regelmatig goed insmeer met deze lotion, verbrand ik niet. Ik kan gewoon in de zon liggen en een beetje bruin worden, zonder dat ik bang hoef te zijn dat ik knalrood word. Dat vind ik echt heel erg fijn aan deze zonnemelk. Of ik nou echt bruiner word van deze speciale zonnemelk, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik heb het idee dat het wel werkt en ik dus sneller bruin word, maar ik word sowieso niet heel erg bruin dus misschien ben ik hier niet de juiste proefpersoon voor. Naast de bescherming die deze zonnemelk biedt, voedt deze mijn huid ook een beetje. Mijn huid is niet droog na het gebruik van de zonnemelk van Nivea, maar juist gevoed.

 

Wel wil ik je er even op wijzen dat de meeste anti-zonnebrandcrèmes niet 100% waterproof zijn, ook al beweren ze dit wel te zijn. Natuurlijk kunnen ze wel tegen wat spetters water of een paar zweetdruppeltjes door de warmte, maar als je bent gaan zwemmen, is het grootste gedeelte van de crème echt wel verdwenen. Ik raad je dus aan om jezelf altijd opnieuw in te smeren als je gezwommen hebt. Vooral als je net als ik snel verbrand.

Ik ben fan van de protect & bronze zonnemelk van Nivea. Ik heb al meerdere flessen versleten en kom steeds terug naar deze als ik een keer wat anders heb gebruikt. Hij werkt gewoon heel goed, smeert fijn uit, ruikt lekker én zorgt er voor dat ik nog wel gewoon bruin kan worden. De protect & bronze zonnemelk met factor 30 kost 16,99 voor 200 ml. Niet echt goedkoop, maar ik heb het over voor een fijne en goede anti-zonnebrandcrème. Vaak zijn er ook acties bij Kruidvat of Etos waardoor je de producten van Nivea een stuk voordeliger kan krijgen.

Welke anti-zonnebrandcrème gebruik jij vaak?

xxx Teddy

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog