NYX – round lipstick

Een aantal jaren geleden was NYX een populair merk. Vooral de lipsticks zag ik vaak voorbij komen. Je kon ze via verschillende webshops bestellen, maar dat durfde ik toen nog niet zo goed. Tegenwoordig hoor ik nog wel wat van dit merk, maar een stuk minder. Toch ben ik altijd nieuwsgierig gebleven naar deze gehypte lipsticks. Na lang twijfelen kocht ik er uiteindelijk eentje via de webshop van Douglas.

De verpakking van de lipstick vind ik vrij simpel. De huls is glimmend zwart met het witte NYX logo op de dop. Wel vind ik het handig dat de kleur aan de onderkant zichtbaar is. Zo zie je gelijk welke kleur je in je hand hebt als je meerdere van deze lipsticks hebt.

Volgens NYX zijn de round lipsticks klassieke lipsticks die geschikt zijn voor elke dag van het jaar. De minerale verzachtende formule van de lipsticks zorgt voor een prachtige fluwelen textuur en een heldere tint die lang op zijn plek blijft zitten.

Ik heb deze lipstick al een tijdje in mijn bezit, maar nu ik dit soort bruintinten steeds vaker voorbij zie komen, wilde ik hem toch nog even laten zien. Ik heb deze lipstick in de kleur Thalia. Dit is een nude/bruinige tint met een roze, koele ondertoon zoals je duidelijk op de swatch kunt zien. Deze swatch is met één veeg gemaakt. De lipstick is dus echt goed gepigmenteerd en de kleur dekt gelijk goed.

Toen ik de lipstick aan het swatchen was, bedacht ik me ineens dat ie wel wat weg had van de tegenwoordig populaire Faux van MAC. Ik swatchte deze er naast en zag toch duidelijk verschil. Jammer, het is dus geen exacte dupe. Links zie je Faux en de swatch rechts is Thalia. Toch vind ik Thalia een goed alternatief voor Faux. Hij is alleen iets donkerder en wat meer oudroze.

Hier zie je Thalia op mijn lippen. De kleur is erg goed gepigmenteerd en bedekt mijn lippen volledig met één laagje. Ik vind Thalia een hele gave kleur, maar hij lijkt door mijn bleke huid een beetje naar paars te neigen. Ik denk dat deze tint mooier staat bij iemand die wat meer kleur in haar gezicht heeft.

De round lipstick van NYX glijdt heel makkelijk over mijn lippen heen. Dit komt door de romige textuur die deze lipstick heeft. Dat romige is een voordeel. Thalia droogt mijn lippen namelijk niet uit, ze worden juist een beetje gevoed. Ook zijn velletjes niet meer zichtbaar met deze lipstick. Helaas zit er ook een nadeel aan deze romige textuur. Na een maaltijd of wat drinken moet je hem echt wel bijwerken. Erg lang blijft ie dus niet op z’n plek zitten.

Er zitten voor- en nadelen aan deze lipstick. De pigmentatie is echt goed en de romige textuur zorgt ervoor dat mijn lippen niet uitdrogen. Helaas blijft ie niet zo lang zitten, terwijl ik dit eigenlijk wel had verwacht. De round lipsticks van NYX zijn verkrijgbaar in enkele Douglas filialen en via hun webshop voor 4,99 per lipstick.

Kende jij de round lipsticks van NXY al?

xxx Teddy

14 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog