5x tips om verantwoord te zonnen

hoe kan ik verantwoord zonnen

Gisteren is de zomer officieel begonnen! Het was al de hele week lekker weer, maar nu kunnen we echt zeggen dat het zomer is. De zomer doet me altijd denken aan het warme weer, vakantie en veel zon. Hoewel de zon enorm fijn en lekker kan zijn, vind ik de zon niet altijd even fijn. De zon is namelijk ook erg schadelijk voor je huid. Als jij net als ik van plan bent regelmatig in de zon te zitten deze zomer, raad ik je aan mijn 5 tips te lezen zodat je verantwoord kan zonnen. Benieuwd?

1. Gebruik een goede zonnebescherming

Met dit warme weer is het echt belangrijk dat je jezelf goed insmeert. De zon is zo fel, dat je sneller verbrandt dan je denkt. Persoonlijk gebruik ik het liefst een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Zo weet ik zeker dat ik niet verbrand. Het is niet alleen belangrijk dat je je goed insmeert zodat je niet verbrandt, maar ook omdat de zon uitdrogend is voor je huid. Wanneer je je huid niet goed insmeert, kan deze niet alleen verbranden maar ook erg droog worden en dat wil je natuurlijk niet.

2. Gebruik geen olie

Hoewel het heel verleidelijk is om een zonnebrandolie te gebruiken in plaats van een crème omdat je dan sneller bruin wordt, raad ik het je af. Een olie heeft vaak een lage factor, waardoor hij niet zo goed beschermt als een crème met een hogere factor. Ook is het lastig met een olie om te zien waar je jezelf nou precies hebt ingesmeerd, met een crème is dat veel duidelijker en makkelijker. Daarnaast zorgt een olie ervoor dat je echt ‘bakt’ in de zon, iets wat volgens mij niet heel goed voor je huid kan zijn.

3. Ga niet de hele dag in de zon

Hoewel het heerlijk is om de hele dag in de zon te liggen bakken, is het niet goed om constant volop in de zon te zitten om te zonnen. Geef je lichaam en jezelf rust door ook af en toe in de schaduw te gaan zitten. Zo verbrand je minder snel en kan je huid wennen aan die felle zon. Je winter-huidje is namelijk nog niet gewend aan de zon. Probeer het dus rustig op te bouwen en regelmatig de schaduw op te zoeken.

4. Drink voldoende

Met dit warme weer is het super belangrijk om voldoende te drinken. De kans is groot dat je met dit weer meer zweet en dus meer water nodig hebt. Drink je niet voldoende? Dan loop je de kans uitgedroogd te raken. Ik krijg zelf altijd een beetje hoofdpijn als ik te weinig gedronken heb, niet erg prettig. Genoeg drinken dus!

5. Zit je lang in de zon? Dek je hoofd af

Wanneer je weet dat je lang gaat zonnen, is het verstandig een petje of een leuk hoedje mee te nemen. Wanneer je je hoofd niet beschermt tegen de felle zon, kun je een zonnesteek oplopen. Ook loop je het risico om je hoofdhuid te verbranden, iets wat geen pretje is kan ik je uit ervaring vertellen.

Hoe zorg jij dat je verantwoord zont?

xxx Teddy

5 comments

  • Altijd insmeren! En vergeet de plekjes niet die je niet zo snel insmeert zoals je oren, decollete (vergeet ik nog regelmatig) en de bovenkant van je voeten. Want ook dat is geen pretje om daar te verbranden. Tussen 11.00 en 15.00 in de schaduw zitten en anders om de 2 uur smeren. En inderdaad een goede zonnebrandcrème gebruiken. Ik vind tegenwoordig die van Australian Gold heel erg fijn om te gebruiken. Ruikt ook heerlijk! En plakt niet vervelend

  • Goede tips! Zeker heel belangrijk allemaal met dit weer. Ik smeer me zo goed mogelijk in en probeer ook extra veel water te drinken, want ik merk dat ik snel hoofdpijn krijg anders. Ik wil nog wel een leuke zonnehoed aanschaffen, want die heb ik nog niet!

  • Goede tips! Ik zit meestal in de schaduw omdat ik echt niet goed genoeg tegen zon kan. Ook in de schaduw word je bruin! En dat vele drinken is inderdaad heel belangrijk, ik krijg anders zo snel hoofdpijn! Malou x

  • Wat een fijne tips! Voldoende drinken is vooral goed! En ik ben altijd super blij als ik mijn hoedje mee heb op vakantie bijvoorbeeld of naar het strand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog