balayage verzorgen tips

Balayage verzorgen: zo doe je dat!

Mijn Pinterestbord stond al een tijdje vol met de mooiste balayage plaatjes. Vorig jaar besloot ik dat het tijd was om voor het allereerst mijn haar te verven. Of in mijn geval: te blonderen. Gewapend met plaatjes van mijn droomcoupe, kwam ik bij de kapper aan en liet ik een balayage in mijn blonde haar verven. Geverfd haar heeft andere verzorging nodig dan jouw natuurlijke haar en zeker nu je niet naar de kapper kunt om jouw lokken te laten verzorgen, moet je extra lief zijn voor jouw haar. Vandaag leg ik je daarom uit hoe je jouw balayage het beste kunt verzorgen. Tips van een ervaringsdeskundige zullen we maar zeggen. 

Wat is een balayage precies?

Om een balayage goed te kunnen verzorgen, moet je natuurlijk eerst weten wat het precies is. Een balayage is een speciale verftechniek voor je haar. Waar highlights vanaf de haaraanzet worden gezet, kun je balayage meer vergelijken met een soort ombre effect wat vanaf onder tot ongeveer het midden van jouw haar loopt met een subtiele en natuurlijke overgang.  Het grote voordeel: je hebt minder snel last van uitgroei!

 balayage blond stijl haar before after

Ik vind balayage prachtig bij meiden die van zichzelf slag of krullen hebben, maar ook bij stijl haar vind ik een balayage heel gaaf. Gelukkig maar, want mijn haar is mega stijl van zichzelf.  Ik koos zelf voor een lichtere, blonde balayage die mijn haar nét wat lichter blond maakte.

Door de huidige situatie duurt het wat langer voordat ik mijn balayage weer bij zou kunnen werken, dus ik zorg ervoor dat ik extra lief ben voor mijn haar. Op die manier blijft het het langst mooi!  

Hoe kun je jouw balayage verzorgen?

Gebruik een kleurbeschermende shampoo

Heb jij wel eens goede gekeken naar de shampoo die je gebruikt? Eerlijk is eerlijk, voordat ik mijn haar verfde, lette ik hier eigenlijk te weinig op. Jouw kleur kan vervagen door het wassen. Daarom is het van belang om een shampoo te gebruiken die ervoor zorgt dat jouw kleur zo lang mogelijk behouden blijft.  

Zilvershampoo is your new best friend

Heb je net als ik blond haar en een balayage? Dan wordt zilvershampoo jouw nieuwe beste vriend. Ik was mijn haar 1x per week met zilvershampoo en laat deze dan echt een paar minuten goed intrekken. Wat zilvershampoo precies doet? Het haalt de gele tonen uit je haar en maakt het geheel weer wat assiger/koeler.

Eigenlijk kun je de zilvershampoo zien als onderhoud van jouw kleur. Jouw balayage zal namelijk langzaamaan steeds geliger/warmer worden en als dat eenmaal zo is, is dat erg lastig terug te draaien zonder het opnieuw te laten verven. Ik vind de zilvershampoo van Fudge erg fijn. Daar schreef ik al eerder een blogpost over. Deed niets voor mijn natuurlijke haar, maar wél voor mijn geverfde, blonde lokken. 

Hydrateren is key

Geverfd of geblondeerd haar is vaak een beetje beschadigd en droger dan jouw natuurlijke haar. Daarom is het belangrijk dat je jouw haar hydrateert en producten gebruikt die jouw haar voeden. Gebruik daarom één keer per week of per twee weken een haarmasker om jouw haar te voeden. Zo voorkom je dat jouw mooi geverfde coupe een bosje stro wordt.

Bescherm jouw haar tegen de hitte

Gebruik je wel eens styling tools of een föhn om je haar te drogen? Gebruik dan altijd een heat protecting spray of een ander product wat jouw haar beschermt tegen de hitte. Hitte zorgt er namelijk voor dat je haar sneller droog wordt en afbreekt als je jouw haar hier niet tegen beschermt. 

Een balayage is super mooi, maar onthoud dat geverfd haar nooit zo gezond is als jouw natuurlijke haar. Dat vind ik wel een van de grootste nadelen van een balayage: dat je extra goed op de verzorging van jouw haar moet letten om het écht mooi te houden. Zeker als het nog even duurt voordat je weer naar de kapper kunt. Oh en die prijs natuurlijk, want een mooie balayage heb je vaak niet voor een paar tientjes… 

Hoe zou jij jouw geverfde haar of balayage verzorgen?

xxx Teddy

1 comment

  • Ik heb ook al een aantal jaren een balayage in mijn haar! Zilvershampoo gebruik ik meestal wel, al heb ik niet altijd het idee dat het veel goed. Die van Fudge moet ik nog wel een keer proberen want daar hoor ik zoveel goede dingen over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog