hoe krijg je sterke nagels?

Hoe krijg je sterke nagels?

Hoe krijg je sterke nagels? Dat is helaas niet zo vanzelfsprekend. Nope, het krijgen én houden van sterke, lange nagels vergt geduld, goede verzorging en een beetje liefde. Droom jij van prachtige, natuurlijke nagels? Dan ben je aan het juiste adres! Ik help je op weg met maar liefst 9 (!) tips om sterke nagels te krijgen. Bye, bye zwakke nagels en hello beautiful nails!

Hoe krijg je sterke nagels?

1. Olie is je nieuwe beste vriend

Heb je last van droge nagels die snel splijten? Dan is olie een heel fijn product om jouw nagelriemen en nagels een boost te geven. Olie voedt de huid en nagels. Hiervoor kun je een speciale nagel(riem)olie kopen, maar wist je dat je ook gewoon olijfolie kunt gebruiken? Olijfolie is echt een wondermiddeltje wat je waarschijnlijk al in de kast hebt staan.

2. Doe handschoenen aan als je gaat schoonmaken

Jouw nagels worden niet zo blij van water. Heb je wel eens lang in een warm bad gezeten of lang onder een warme douche gestaan? Grote kans dat je dan hebt gemerkt hoe zacht jouw nagels daar van worden. Zeker nu we extra vaak onze handen wassen, is het belangrijk jouw nagels verder zo min mogelijk met water in aanraking te laten komen. Oftewel: ga je schoonmaken? Doe handschoenen aan! Je nagels zullen je dankbaar zijn.

3. Gebruik je nagels niet als gereedschap

Gebruik jij je nagels voor alles? Potjes open maken, stickers van verpakkingen afkrabben en nog veel meer? Je nagels zijn geen tool om dingen open te pulken en zeker niet om kracht te zetten. Als je je nagels als gereedschap gaat gebruiken, kun je ervan uit gaan dat ze sneller zullen breken en zwakker worden. Don’t worry, af en toe je nagels gebruiken is niet erg, maar probeer het niet altijd te doen.

4. Vermijd nagellakremover met aceton

Aceton werkt uitdrogend en uitgedroogde nagels zijn allesbehalve sterke nagels. Vermijd daarom altijd nagellak remover met aceton. Tegenwoordig zijn er genoeg alternatieven op de markt die een stuk liever zijn voor jouw nagels en ervoor zorgen dat jij jouw sterke nagels kunt behouden.

5. Vijl je nagels

Wil je je nagels korter maken? Vijl ze dan. Het liefst in één richting, niet zigzaggend. Dat is mild voor jouw nagels en zal ervoor zorgen dat ze minder snel breken en dus sterker worden. Knip je nagels nooit, want daarbij buigen je nagels flink en kunnen ze makkelijker breken. Nog een tip: vijl je nagels regelmatig iets korter, zodat ze sterker kunnen worden en niet steeds afbreken. Jouw nagels moeten eerst sterk genoeg zijn om lang te kunnen worden zonder te breken.

6. Get easy on the nail polish

I love nagellak. Jij waarschijnlijk ook. Helaas is nagellak niet hetgeen wat ervoor gaat zorgen dat jij sterke nagels krijgt. En gellak al helemaal niet. I’m sorry.  Probeer daarom regelmatig jouw nagels te laten ademen en rusten om sterke nagels te krijgen en te behouden. Draag bijvoorbeeld de ene week wel een mooi kleurtje en ga de andere week met natural nails door het leven.

7. Bijt geen nagels

Nagels bijten zorgt niet alleen voor lelijke nagels, maar zal er ook voor zorgen dat jouw nagels sneller breken en splijten. Bijt je op je nagels? Dan is de kans klein dat ze mooi en sterk zullen worden. Bijten is dus een echte no go.

8. Let op je voeding

Naast verzorging from the outside, moet je jouw nagels ook van binnenuit verzorgen. Wist je dat dingen als genoeg vitamines en eiwitten jouw nagels van binnenuit blij maken en je zo jouw nagels extra kunt verzorgen?

9. Gebruik een nagelverharder

Helpen bovenstaande tips nog niet genoeg? Dan kun je ook een nagelverharder proberen. Een nagelverharder is een doorzichtige of melkachtige lak die je zonder basis op jouw nagels aanbrengt en ervoor zorgt dat jouw nagels een beschermlaagje hebben. Ook zorgt dit ervoor dat jouw nagels minder snel zullen scheuren.

Hoe krijg je sterke nagels? Dat is helaas niet iets wat je binnen een uurtje geregeld hebt, maar als je je aan bovenstaande tips houdt, dan kom je een heel eind! Ik schreef in 2015 al een paar van deze tips op en sindsdien zijn mijn nagels echt een stuk sterker geworden!

Hoe zorg jij ervoor dat jouw nagels sterk worden en blijven?

xxx Teddy

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog