5 tips voor sterke nagels

Mijn nagels zijn niet altijd zo geweest als dat ze nu zijn. Als ik nu een opmerking krijg dat mijn nagels mooi zijn, word ik daar dan ook heel erg blij van. Mijn nagels waren een paar jaar geleden namelijk erg zwak en ze braken om de haverklap af. Het duurde aardig lang voordat mijn nagels sterk werden en de kans kregen om langer te groeien. Nog steeds breekt er wel eens een nagel af, maar een stuk minder vaak dan voorheen. Het is gewoon erg fijn om sterke nagels te hebben en ze eventueel wat langer kunnen laten groeien als je dit wil. Daarom wil ik je vandaag 5 tips geven om sterke nagels te krijgen. Ik durf niet te beloven dat deze tips voor iedereen perfect werken, maar voor mij werkten ze in ieder geval wel. Benieuwd?

Vijl je nagels
Ik knip mijn nagels nooit, omdat mijn nagels hiervoor enorm moeten buigen en bij mij scheuren ze daardoor sneller. Ik vijl mijn nagels altijd. Als je slappe nagels gaat vijlen, vijl dan wel altijd dezelfde kant op. Ga niet “zagen”, hierdoor kunnen je nagels nog slapper worden dan dat ze al zijn. Probeer ook eens je slappe nagels wat korter houden dan dat je normaal zou doen, want als je ze gelijk lang laat groeien, breken ze alsnog snel af. Vijlen is niet alleen beter voor je nagels, maar je kunt ze zo ook precies in de vorm die jij wilt hebben vijlen. Ronde nagels breken over het algemeen wel sneller af dan vierkante, dus met vorm kun je er ook nog voor zorgen dat je nagels minder snel afbreken.

Verzorg je nagels
Huh? Je nagels verzorgen? Ja, zoals je je handen af en toe insmeert met een fijne handcrème, vinden ook je nagels wat verzorging fijn. Vooral als ze zwak zijn. Gebruik eens een fijne crème voor je nagelriemen en neem dan met het insmeren gelijk je nagels een beetje mee. Ook kun je eens je nagelriemen terug duwen. Als je je nagels regelmatig verzorgt, dan zul je zeker merken dat je nagels er beter uit gaan zien na een tijdje!

Gebruik je nagels niet als gereedschap
Ik gebruikte mijn nagels altijd overal voor. Als ik iets open moest maken of ergens iets af pulken, dan gebruikte ik mijn nagels. Mijn nagels hadden hierdoor veel te verduren en hadden niet eens tijd om sterk te worden. Nu ik vaker oplet en voorzichtiger met mijn nagels om ga, zijn ze een stuk sterker. Natuurlijk pulk ik nog wel eens een sticker ergens vanaf met mijn nagels, maar ik probeer niet meer een blikje open te maken door mijn nagel eronder te duwen.

Draag niet altijd nagellak
Nagellak is enorm leuk en het staat verzorgd, maar probeer ook eens een paar dagen geen nagellak te dragen. Zo kunnen je nagels even ademen en tot rust komen. Als je nagels echt heel zwak zijn, kun je ook eens een gelnagellak gebruiken in plaats van gewone lak. Dit kun je laten doen bij een salon, maar er zijn tegenwoordig ook sets zoals sensationail waardoor je thuis zelf gel aan kunt brengen.

Gebruik eens een nagelverharder
Nagelverharders zijn er natuurlijk voor gemaakt om je nagels sterker te maken. Als je echt enorm zwakke nagels hebt, probeer er dan eens een keer eentje. Misschien werkt dit wel heel goed voor jou en gaan je nagels er echt op vooruit. Maar ook hiervoor geldt: draag het niet altijd, laat je nagels tussendoor ook even rusten.

Wat doe jij om sterke nagels te krijgen of te behouden?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog