MUA – super strength polish basecoat

Als ik mijn nagels lak, gebruik ik altijd een base coat. Toen ik jaren geleden begon met nagellak, had ik nog nooit van een base en topcoat gehoord. Al vrij snel kreeg ik door dat dit toch wel een must is. Mijn nagellak blijft er langer en mooier door zitten én mijn nagels verkleuren niet door felle kleurtjes nagellak die ik regelmatig draag. Base coat is voor mij dus echt een belangrijk product. Laatst liep ik langs het schap van MUA en zag ik de super strength polish basecoat staan. Ik werd nieuwsgierig en besloot deze eens te proberen. Vandaag wil ik hem daarom aan je laten zien. Benieuwd?

De basecoat ziet er vrij simpel uit. Het flesje doet me qua vorm een beetje denken aan de nagellakjes van Catrice. Die hebben dezelfde vorm en dezelfde dop. Het flesje is van glas en is doorzichtig. Dat vind ik enorm handig, want zo kun je precies zien hoeveel lak er nog in het flesje zit. De dop is zwart glimmend.

Volgens MUA zorgt deze basecoat ervoor dat je nagels worden verzorgd. Het is de bedoeling dat je de basecoat als basislaagje voor je gekleurde nagellak aanbrengt, maar volgens MUA kun je hem ook makkelijk alleen dragen als beschermlaagje of als mooi glimmend, transparant lakje.

Het kwastje van de basecoat is erg fijn. Zoals je hierboven kunt zien staan de haartjes dicht op elkaar. Ook is het kwastje niet zo klein, waardoor je in een paar stroken je nagel bedekt hebt. Dat werkt snel en dat vind ik handig.

Naast dat de basecoat heel gemakkelijk en fijn aan te brengen is, droogt ie ook snel op. Dat vind ik echt een groot pluspunt. Want ik heb geen zin om lang te moeten wachten voordat ik mijn nagels kan lakken met een kleurtje.

De basecoat zorgt ervoor dat mij nagels niet verkleuren en ook heb ik het idee dat mijn nagellak er prima door blijft zitten. Het is geen wondermiddeltje wat ervoor zorgt dat mijn nagellak ineens veel langer blijft zitten, maar een goede basis is het zeker.

Ik vind de super strength polish basecoat van makeup academy, ofwel MUA, fijn. Het flesje ziet er misschien simpel uit, maar het product zelf werkt goed. De basecoat droogt snel, werkt prettig en doet verder wat ik van een basecoat verwacht. Deze basecoat is verkrijgbaar bij verschillende kruidvat filialen en kost rond de 2 of 3 euro.

Welke basecoat gebruik jij altijd?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog