5x tips tegen droge handen

Rond deze tijd van het jaar kunnen je handen snel droog worden. Althans, dat merk ik bij mezelf heel erg. Normaal gesproken heb ik eigenlijk nooit last van droge handen, maar op dit moment zijn ze zo droog dat mijn huid soms gewoon echt trekkerig en pijnlijk aanvoelt. Dit komt voornamelijk door het koude weer. De kans is dan ook groot dat ik niet de enige ben. Vandaag geef ik je daarom 5 tips tegen droge handen. Benieuwd?

1. Blijf smeren
Als je merkt dat je droge handen hebt of gaat krijgen, blijf ze dan insmeren. Probeer je handen om de zoveel tijd met een dikke, voedende crème in te smeren zodat ze beschermd zijn en kunnen herstellen.

2. Neem altijd crème mee
Deze tip sluit een beetje aan bij bovenstaande tip: zorg ervoor dat je altijd een handcrème in je tas hebt zitten. Als je dan merkt dat je handen droog worden, kun je ze gelijk insmeren. Wacht je hier te lang mee, kan het alleen maar erger worden en duurt het ook weer langer voordat je handen weer zacht en gevoed zijn.

3. Was je handen niet te veel met zeep en warm water
Agressieve zeep en te warm water kunnen ervoor zorgen dat je handen nog sneller droog worden. Zorg er dus voor dat je je handen niet onnodig vaak wast met warm water en zeep. Of was je handen met een zeep die niet uitdroogt, maar je handen juist verzorgt.

4. Draag wanten
Moet je naar buiten terwijl het regent, waait of gewoon heel erg koud is: trek wanten of handschoenen aan. Zo blijven je handen lekker warm én bescherm je ze tegen het gure weer.

5. Draag tijdens het schoonmaken plastic handschoenen
De combinatie van schoonmaakmiddel en warm water is echt funest voor je zachte handjes. Als je veel moet schoonmaken, maar ook als je maar een klein beetje moet schoonmaken: draag plastic handschoenen. Zo blijven je handen schoon én drogen ze niet uit door het agressieve schoonmaakmiddel.

Hoe zorg jij ervoor dat je handen rond deze tijd van het jaar zacht blijven?

xxx Teddy

13 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog