Boek – lexicon van cosmetische ingrediënten

Make-up en verzorgingsproducten vind ik heel interessant. Als een product werkt, vraag ik me altijd af waar dat dan precies aan ligt. De kans is groot dat het antwoord op deze vraag te vinden is in de ingrediëntenlijst. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik vaak helemaal niets snap van de ingrediëntenlijst en het antwoord dan dus nog steeds niet weet. Maar hier is een oplossing voor: het lexicon van cosmetische ingrediënten. Vandaag wil ik dit boek graag aan je laten zien. Benieuwd?

Het boek ziet er vrij simpel en basic uit. De achterkant en de rug zijn wit en alleen de voorkant is bedekt met een grote, gekleurde foto van een poeder. Hoewel ik zo’n boek met een vrij simpele kaft normaal links zou laten liggen, vind ik het hier juist goed gekozen. Het boek is heel informatief en de kaft past hier goed bij. Het is namelijk geen leesboek wat er heel aantrekkelijk uit hoeft te zien.

Het boek is geschreven door Marieke Schutte en staat vol met ingrediënten die verwerkt zijn in cosmetica- en verzorgingsproducten. Per ingrediënten staat een korte uitleg in het boek.

De indeling doet me een beetje denken aan een woordenboek. Zo werkt het boek ook. Je zoekt een ingrediënt op door deze op alfabetische volgorde te zoeken. Dat werkt enorm snel en handig.

Ik vind dit dan ook een heel handig boek. Als ik iets wil weten over ingrediënten pak ik dit boek erbij en weet ik binnen een paar seconden meer. Als ik een ingrediënt op google op moet zoeken, moet ik namelijk vaak een stuk langer zoeken voordat ik het juiste gevonden heb. In dit boek staat alles lekker dicht bij elkaar. Ook staat er enorm veel in, waardoor de kans groot is dat het ingrediënt wat je zoekt er gewoon in staat.

Ik ben enorm blij met het lexicon van cosmetische ingrediënten van marieke Schutte. Het boek is heel handig in gebruik en er staat enorm veel in. Het boek is alleen niet echt goedkoop. Het boek kost namelijk 34,95. Het boek ligt helaas niet gewoon in de winkel. Ik bestelde hem bij Bruna door het ISBN nummer door te geven: 978-90-73930-00-1.

Zou jij dit boek handig vinden?

xxx Teddy

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog