Benefit – dandelion blush review

Benefit dandelion blush review

Benefit is een merk wat ik erg fijn vind, maar nog niet echt veel producten van in mijn collectie heb. Eerlijk? Vaak heeft de prijs van de producten hier wel mee te maken. Een tijd terug kocht ik de mini variant van de welbekende Hoola bronzer, want deze had voor mij toch wel een aantrekkelijker prijsje dan de full-size. Toen er ook van hun welbekende dandelion blush een mini variant kwam, bedacht ik me dan ook geen moment. Mijn buurmeisje zag ze in de winkel liggen en omdat ze vrij snel gingen, vroeg ik haar er eentje voor mij mee te nemen. Dat is alweer een tijdje geleden en ondertussen heb ik de blush uitgebreid getest om er mijn mening over te kunnen geven. Vandaag wil ik je dus de dandelion blush van Benefit laten zien. Benieuwd?

Allereerst wil ik even zeggen dat ik de verpakkingen van Benefit altijd zo leuk vind! Ook de verpakking van de dandelion blush is hier geen uitzondering op. De blush zit in een lichtrgoen, kartonnen doosje. Op het dekseltje staat een dandelion, ofwel een paardebloem. Bovenin de hoek staat het logo van Benefit en onderaan op de deksel staat de naam van de blush.

In het doosje zit naast de blush ook een klein kwastje en in de deksel zit nog een spiegeltje. Beide extra’s vind ik erg handig! Hoewel ik het liefst een grotere kwast en een grotere spiegel gebruik, zijn beiden handig voor onderweg wanneer je je blush even wil bijwerken.

Volgens Benefit kun je dit product aanbrengen op je wangen als een zachte blush, of over je hele gezicht als een verhelderend poeder. De transparante, ballerinaroze tint zou je doffe teint laten stralen. De poeder is iets glanzend, gemakkelijk op te bouwen qua kleur en er zit een zachte borstel bij van natuurlijk haar. Ik wist helemaal niet dat dit product naast blush ook als gezichtspoeder gebruikt kon worden. Persoonlijk gebruik ik dandelion het liefst als blush, omdat ik van mijzelf al een erg roze ondertoon heb en met dit als gezichtspoeder wel erg roze zal worden.

Benefit dandelion blush swatch

Dandelion is een hele lichte, barbieroze tint, of zoals Benefit het noemt: ballerinaroze. Hierboven zie je hoe de tint eruit ziet op mijn pols. Zoals je kunt zien is de tint erg licht en ziet hij er natuurlijk uit op mijn lichte huid. De tint dekt goed en is niet stoef, maar ook niet te poederig. Als je heel goed kijkt, kun je zien dat er een subtiele glans in zit.

Hier zie je hoe de blush eruit ziet op mijn wang. Dandelion is een hele lastige kleur om vast te leggen op camera. In het echt is de blush iets opvallender roze. Ik vind het in ieder geval een hele mooie kleur! Het is echt zo’n rustige kleur die goed bij mijn lichte huid past. Het voordeel van deze blush is dat hij gemakkelijk op te bouwen is qua dekking en bij mij een mooi, natuurlijk effect geeft. Wel denk ik dat dit vooral een blush is voor mensen met een lichte huid. Wanneer je iets getint bent, zal de blush al snel wegvallen.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over de dandelion blush van Benefit. De verpakking is schattig en ook de kleur van de blush is erg mooi. De blush is erg natuurlijk, maar daar hou ik juist wel van. Dit is echt zo’n blush die ik iedere dag kan dragen. Ik heb een mini variant die mij 16,67 kostte. Een full-size van deze blush kost 34,34. Dat laatste vind ik persoonlijk wel erg veel voor een blush.

Heb jij ervaring met de blushes van Benefit?

xxx Teddy

7 comments

  • Heel mooi kleurtje! En Benefit is inderdaad aan de prijzige kant dus ik kan je vooral aanraden om naar de kits te kijken, zoals bv. Primping with the stars! Die heb ik zelf ook en zo kan je een heleboel mini’s proberen. Ook koop ik vaak adventskalenders tijdens de sale, dan betaal je soms maar 30 euro voor 10 producten!

  • Ik gebruik ook mijn blush als gezicht’s poeder als hij te licht is om als blush te dragen. Je krijgt er dan idd een mooie healty glow van zonder dat er echt kleur van af komt. Maar alleen heel zuinig aangebracht en er moeten dan ook geen glitters in zitten. Momenteel gebruik ik een hele lichte kleur satin finisch blush van de HEMA , echt heel mooi.

  • Ik vind hem echt prachtig, maar ik ben helaas een stuk donkerder! Hier in UK zijn fullsize ”maar” 27,50 euro zo en op gatwick airport nog goedkoper, zo’n 25 euro. If you need anything, contact me dan kan ik ze voor je opsturen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog