Bio-oil -Droge Huid Gel

Waar ik in de zomer druk in de weer ben met zonnebrand en producten met SPF erin, focus ik me in de winter juist meer op producten die mijn droge huid écht goed hydrateren. Een droge huid is nou eenmaal geen pretje. Gelukkig zijn er honderden, correctie: duizenden, smeerseltjes die claimen jouw droge huidje als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Ik testte er weer eentje voor je: de Bio-Oil Droge Huid Gel. Vandaag vertel ik je er alles over.

bio-oil droge huid gel effect

Bio-Oil Droge Huid Gel

De Bio-Oil Droge Huid Gel zit in een klein, wit, plastic potje. De opdruk is oranje, net zoals de tekst op de achterkant. Ik vind het potje er redelijk simpel uitzien, maar dat is altijd het geval met de producten van Bio-Oil.

Helaas vind ik het geen handige verpakking voor dit product. Omdat het product zo vloeibaar is, wordt het potje op een gegeven moment ook helemaal vettig. Verder vind ik het een minder hygiënische oplossing dan een flesje, omdat je hier iedere keer met je vingers in moet om er product uit te halen.

bio-oil droge huid gel ervaring

Volgens Bio-Oil is olie de natuurlijke manier om vocht vast te houden. De Bio-Oil droge huid gel bestaat voor 87% uit olie, waardoor het een intensieve vocht inbrengende moisturizer is.

Laten we dat eens testen! Toen ik het potje opende, viel me direct op dat het product lichtroze is en echt een gel lijkt. Maar schijn bedriegt, want zodra je het product uit het potje wil halen, lijkt het bijna alleen olie te zijn. Van het hele gel-gevoel is niets meer terug te vinden. Het product ruikt trouwens wel heel erg lekker.

bio-oil droge huid gel

Ik vind olie-producten op mijn gezicht altijd heerlijk werken, omdat ze vaak echt goed intrekken. Op mijn lichaam vind ik ze niet altijd fijn, omdat het toch vaak een vettige laag achterlaat. Als je daar kleding overheen moet aantrekken of als je je handen weer gewoon wil gebruiken, is dat niet handig. Je maakt al snel overal vette vlekken. Helaas is dat ook met de Bio-Oil gel het geval. Ik merk wel dat het product intrekt, maar het laat een duidelijke olie-laag achter op de huid. Misschien wel goed voor de huid, maar praktisch is anders.

Na het insmeren, blijft er dus een vettige laag achter. Helaas werkt de olie voor mijn droge huid ook niet goed genoeg. Mijn droge plekjes blijven droog en ik moet blijven smeren. Ik denk dat dit wel een fijn product kan zijn als je de vettige laag geen probleem vind en je huid niet zo heel droog is.

bio-oil droge huid gel review

Conclusie

Ik ben niet omver geblazen door de Bio-Oil Droge Huid Gel. Jammer! Het product is echt meer een olie dan een gel en laat ook een duidelijke vette laag achter op de huid. Zelf vind ik dat gewoon niet fijn/praktisch. Maar misschien vind jij dat juist wél prettig. Ook zijn mijn droge plekjes niet als sneeuw voor de zon verdwenen en heb ik het idee dat een vette crème, zoals mijn Weleda Skin Food, beter hydrateert. De Bio-Oil Droge Huid gel is verkrijgbaar bij onder andere Douglas voor €8,38 voor 50 ml.

Welke producten gebruik jij om ervoor te zorgen dat jouw huid gehydrateerd blijft?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog