tips zo blijft make-up lang zitten

5x zo blijft je make-up wél lang zitten

Ken je dat? Je hebt net uren voor de spiegel gezeten en zo je best gedaan op een prachtige make-uplook. Na een gezellig feestje (of gewoon een dag werk) kom je thuis, kijk je in de spiegel en is er niets meer van die make-uplook over. Waar is alles gebleven?! Girl, I got your back. Vandaag wil ik namelijk 5 tips delen waardoor je make-up wél lang blijft zitten. Vooral met het carnavalsweekend voor de deur denk ik dat deze tips heel bruikbaar zijn.

Fix it!

De aller- allerbelangrijkste tip is: fixeer je make-up! Zodra je helemaal klaar bent met je make-up, fixeer het geheel dan met een fixing spray. Niet alleen ziet je make-up er dan nét wat natuurlijker uit, het zal ook zo veel beter blijven zitten. Zelf ben ik groot fan van de fixing spray van Urban Decay.

Gebruik een primer

Ook dit is een hele belangrijke stap in je make-uproutine die je niet mag vergeten. Gebruik na je dagcrème een goede primer. Dit geldt zowel voor je gezichtsmake-up als voor je oogschaduw. Niet alleen zullen je oogschaduws mooier uitkomen bij het gebruik van een primer, ook zullen ze een stuk beter en langer blijven zitten. Let er wel op dat je een primer gebruikt die bij jou huid past. Heb jij een hele vette huid, ga dan voor een matterende primer. Heb jij een droge huid? Kies er dan een die de huid ook hydrateert.

Poederen, poederen!

Deze stap weglaten in mijn make-uproutine is bijna onmogelijk. Zodra ik klaar ben met mijn gezichtsmake-up, poeder ik het geheel af. Dat doe ik niet alleen om het geheel een mooie, fluwelen finish te geven. Afpoederen zorgt er ook voor dat je make-up minder snel in de lijntjes trekt en simpelweg op z’n plek blijft. Een onmisbare stap dus!

Less is more

Ik zal niet snel zeggen dat je te veel make-up draagt, maar soms is het echt zo: less is more! Wil je dat je make-up de hele dag mooi blijft? Gebruik dan niet te veel van een creamy product. Denk hierbij aan een vloeibare blush, je concealer en foundation, maar ook je favoriete lipstick. Hoe meer lagen je van zo’n vloeibaar product aanbrengt, hoe sneller het zal gaan verschuiven. Breng dit soort producten dus niet te dik aan op de huid.

Blijf van je gezicht af

Misschien een gekke tip, maar dit werkt echt. Blijf gedurende de dag van je gezicht af. Niet alleen is dat beter voor je huid, want er zitten altijd bacteriën op je handen die je anders op je gezicht ‘aanbrengt’ en puistjes kunnen veroorzaken, maar het zorgt er ook voor dat je make-up op z’n plek blijft. Zodra je met je handen aan je gezicht gaat zitten, vervaag je de make-up. Je gaat wrijven, waardoor je make-up verschuift en er een deel op je handen achterblijft. Afblijven dus.

Dat zijn mijn 5 tips om ervoor te zorgen dat jouw make-up wél lang blijft zitten. Uiteraard zijn er nog meer trucjes, maar dit zijn voor mij de belangrijkste die echt goed werken. Mocht je ook willen weten hoe je het maximale uit je oogschaduw haalt met simpele trucjes? Dat kun je hier lezen.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw make-up de hele dag flawless zit?

xxx Teddy

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog