clarins sos primer uv review

Clarins SOS Primer UV

Ja hoor, het zonnetje breekt langzaam door! Het is tijd voor warmere dagen, genieten van de zon én SPF. SPF is heel belangrijk om jouw huid tegen de schadelijks stralen van de zon te beschermen en huidveroudering tegen te gaan. Laatst ontving ik het nieuwste product van Clarins voor deze zomer: de SOS Primer UV met SPF 30. Ik testte dit product voor je uit en vertel je er vandaag alles over.

zomerse make-up primer met spf

Clarins SOS Primer UV review

De primer zit in een handige tube met een pompje. Het pompje zorgt ervoor dat de primer goed te doseren is. Ik gebruik zelf ongeveer 2 pompjes voor mijn hele gezicht. De tube ziet er daarnaast ook erg chique uit door de glanzende dop en gele details.

De Clarins SOS Primer UV is een fijne basis voor jouw huid. Het bereidt de huid voor op make-up en zorgt dat dit lang mooi blijft zitten. De primer hydrateert de huid en beschermt haar tegen UV straling. Daarnaast heeft deze primer een corrigerend effect dat voor een heldere, stralende teint zorgt.

Nadat ik mijn skincare heb aangebracht, gebruik ik altijd een primer wanneer ik make-up draag. Want, zoals we van Nikkie Tutorials geleerd hebben: not to prime is a crime. Primer zorgt ervoor dat jouw make-up makkelijker mooi aan te brengen is én zorgt er (als het goed is) voor dat jouw make-up langer blijft zitten.

clarins sos primer uv met spf

Door de jaren heen heb ik aardig wat primers geprobeerd, maar de meesten waren zonder SPF. Ik vind het ideaal om een primer te gebruiken mét SPF, zodat ik in de zomer niet per se een losse zonnebrand voor mijn gezicht hoef te gebruiken. Mocht je echt gaan zonnen, dan raad ik je wel aan om een losse zonnebrand te gebruiken met factor 50, dan is 30 wat aan de lage kant.

De Clarins SOS Primer UV is vrij vloeibaar. Daar hou ik wel van, want daardoor verdeelt hij makkelijk over mijn huid en trekt snel in. Ook is hij niet plakkerig, iets wat zonnebrand wel vaak is. Fijn! De primer voelt daardoor fijn aan op mijn huid en make-up is er makkelijk, streeploos overheen aan te brengen. Door de dag heen blijft mijn make-up mooi zitten, maar dat heb ik ook te danken aan mijn favoriete fixing spray.

primer met spf 30

Conclusie

Ik vind de Clarins SOS Primer UV erg fijn. De Primer bevat SPF 30, waardoor hij ideaal is voor in de zomer. Ook is hij vrij vloeibaar en plakt niet, waardoor hij fijn aanvoelt op mijn huid. Make-up breng je er makkelijk streeploos overheen aan en door de dag heen blijft je make-up prima zitten. De SOS Primer kost €35,-. Dat is niet goedkoop voor een primer, maar vaak is zonnebrand voor je gezicht ook aan de duurdere kant.

Gebruik jij altijd producten met SPF?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog