double cleansing voordelen

Wat is double cleansing en wat zijn de voordelen?

Een goed begin is het halve werk. Zo ook bij make-up. Wanneer je aandacht besteed aan een goede huidverzorging, is de kans groot dat jouw make-up ook een stuk mooier wordt omdat de basis goed is. Er is steeds meer aandacht voor skincare en dat snap ik volledig! Sinds ik me meer ben gaan verdiepen in skincare is mijn huid enorm verbeterd. Een trend die je nu veel ziet op skincare gebied is double cleansing. Een methode waarbij je 2x je gezicht zou moeten reinigen. Maar eh, dat double cleansing, wat is het precies en wat zijn de voordelen er eigenlijk van? Ik leg het je uit!

Wat is double cleansing?

Double cleansing is simpel gezegd het 2x reinigen van je gezicht, direct na elkaar. Deze reinigingsmethode komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea en Japan. Daar gebruiken ze deze methode al jaren.

Hoe kun je je huid double cleansen?

Je kunt double cleansing het beste ’s avonds doen, om make-up te verwijderen en omdat je huid na een lange dag veel te verduren heeft gehad (denk aan uitlaatgassen en andere dingen die in de lucht zweven of bacteriën die vanaf je handen op je huid terecht zijn gekomen).

Begin door je huid te reinigen met reiniger 1. Hoewel het niet per se uitmaakt wat voor soort reiniger je gebruikt, wordt bij deze reinigingsmethode vaak als eerste een reiniger op oliebasis gebruikt. Denk hierbij aan een reinigingsolie, -balm of andere reiniger met een olie als basis.

De reden waarom je het beste een reiniger op oliebasis kunt gebruiken is omdat olie er bekend om staat make-up en producten met SPF goed te kunnen verwijderen.

Vind je een milde gezichtsscrub of reinigingsdoekje fijner? Dan kun je dat ook gebruiken.

Na het reinigen met reiniger 1, ga je direct door met reiniger 2. Vaak wordt hier een normale reiniger op waterbasis voor gebruikt. Ik vind zelf de Gezichtsreiniger Bar van HappySoaps heel erg fijn.

Mocht je geen 2 verschillende reinigers willen gebruiken, dan kun je ook 2x dezelfde reiniger gebruiken. De eerste keer zul je dan voornamelijk make-up verwijderen en vervolgens de huid grondig reinigen.

Als derde en laatste stap kun je na het reinigen gewoon door met jouw skincare routine zoals je die normaal zou doen. Vergeet hierbij niet te letten op de ingrediënten die in jouw skincare producten zitten.

Is double cleansing wat voor mij?

Of double cleansing wat voor jou is, is afhankelijk van verschillende dingen. Welk huidtype heb je? En draag je veel make-up?

Een extra olie-reiniging toevoegen aan jouw routine is voornamelijk interessant wanneer je veel make-up draagt of wanneer je veel zonnebrand of producten met SPF erin gebruikt. Olie kan deze 2 dingen namelijk goed van de huid af krijgen en door een tweede cleanser toe te voegen reinig je de huid grondig. Het resultaat: geen make-up meer te bekennen en een goede basis voor jouw skincare!

Heb je een vette huid? Dan kan deze reinigingsmethode ook een fijne oplossing zijn wanneer 1x reinigen niet voldoende overtollige olie van de huid verwijdert.

Double cleansing: een must?

Double cleansing kan heel interessant zijn. Het reinigt de huid goed en skincare producten kunnen op een goede gereinigde huid beter opgenomen worden. Maar double cleansing is geen must. Zo lang jij zorgt dat alle make-up en andere producten van je huid af zijn, volstaat 1 cleanser ook prima.

Heb jij double cleansing wel eens geprobeerd?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog