elf mint melt primer review

Elf Mint Melt Cooling Face Primer

In het begin van TikTok was in nogal sceptisch. Die dans-app voor jonge kids zou ik niet zo snel gaan gebruiken. Well, that escalated a little. Sinds er steeds meer verschillende en ook beauty content op het platform kwam, ben ook ik om. Een van de producten die ik tegenkwam op dit platform is de Elf Mint Melt Cooling Face Primer. Deze primer werd door meerdere meiden aangeraden, dus je raad het al: ik werd nieuwsgierig en moest deze TikTok trend voor je uitproberen.

elf mint melt cooling face primer

Elf Mint Melt Cooling Face Primer

De Elf Mint Melt Cooling Face Primer is een jelly primer met een mint-geur. De primer werkt verkoelend, hydraterend en zou door de unieke textuur werken als lijm voor je make-up. Het resultaat? Make-up die lang blijft zitten!

De naam kan misschien wat afschrikken, omdat mint normaal gesproken vrij agressief is, maar de muntfrisse ingrediënten die in de primer zitten zijn vriendelijk voor je huid. Ze zijn namelijk verrijkt met hyaluronzuur en antioxidanten.

Ook erg fijn: de Elf Mint Melt primer is vegan én cruelty free.

elf mint melt primer

Je gebruikt deze primer eigenlijk hetzelfde als andere primers. Alleen is het bij de Mint Melt primer wel belangrijk dat je na het aanbrengen 30 seconden wacht voordat je je make-up er overheen aanbrengt.

elf sticky primer

De primer heeft een gel-achtige textuur en is vrijwel doorzichtig met een groene waas. Zodra je de primer aanbrengt, merk je direct dat hij een beetje plakkerig is. Je moet snel werken om de primer uit te smeren, omdat hij redelijk snel op de huid blijft plakken.

Na het aanbrengen, wacht ik netjes (ongeveer) 30 seconden en vervolgens breng ik mijn make-up aan. Omdat de primer een beetje sticky blijft, merk ik dat mijn make-up makkelijk aanbrengt en ook goed blijft ‘plakken’.

Ook gedurende de dag blijft mijn make-up netjes op z’n plek met de Mint Melt primer van Elf. Mijn make-up blijft niet 100% perfect zitten en slijt echt wel een beetje door de dag heen (dat is met iedere primer), maar na een lange werkdag ben ik nog heel erg tevreden met het resultaat.

elf primer

Conclusie

Ik vind de Elf Mint Melt Cooling Face Primer een hele fijne primer. De primer is lekker fris en voelt fijn aan op de huid. Doordat hij wat plakkerig is, heb ik het idee dat mijn make-up extra goed blijft zitten door de dag heen. De Elf Mint Melt primer kost €9,-. Dat vind ik een hele mooie prijs voor deze primer.

Ben je op zoek naar een goedkopere, basic primer? Dan kan ik je deze van Essence ook aanraden.

Welke primer gebruik jij op dit moment?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog