Essence – Prime+ Studio Mattifying + Pore minimizing Primer

essence matterende primer met klei

Er zitten van die producten in mijn make-up routine die eigenlijk altijd hetzelfde blijven. Zo ook mijn primer. Al jaren gebruik ik de Nivea Men after shave balm als primer. Hoewel ik hier oorspronkelijk niet zo enthousiast over was, werkt hij nu wel goed voor me. Toen ik laatst de Blux Box ontving en hier een primer in zat, werd ik toch wel nieuwsgierig hoe deze voor me zou werken. Daarom testte ik de Prime+ Studio Mattifying + Pore Minimizing Primer met black clay van Essence voor je uit. En ja, dat is inderdaad een hele mond vol. Benieuwd?

Allereerst de verpakking: deze vind ik echt Essence. De primer zit in een plastic tube die me een beetje doet denken aan tandpasta. De tube is zwart met wit en verder niet heel bijzonder. Prima, maar simpel dus.

Volgens Essence is deze primer speciaal voor de behoeften van de jonge huid. De primer matteert door de zwarte klei en zou zichtbare poriën verfijnen. Daarnaast zou hij de huid niet verstoppen. Klinkt goed, al wordt er over de houdbaarheid van je make-up niets gezegd en dat is toch echt de grootste reden waarom ik primer gebruik. Laten we het maar eens testen!

De primer is grijs. Eerst schrok ik daar een beetje van, maar dit zie je gelukkig totaal niet terug wanneer je de primer uitsmeert. De primer is vrij vloeibaar, waardoor hij makkelijk uitsmeert en snel intrekt.

Na het aanbrengen zie ik weinig verschil als het gaat om mijn poriën. Of ze echt minder opvallen? Bij mij niet. Jammer, maar dat was ook te mooi geweest om waar te zijn. Wél is het zo dat mijn poriën minder zichtbaar zijn als ik deze primer in combinatie met foundation gebruik, maar dat heb ik met andere primers ook. Qua houdbaarheid van mijn make-up zorgt hij dat alles netjes op z’n plek blijft. Wel is mijn make-up aan het eind van een lange dag een klein beetje van mijn neus af. Nou moet ik hierbij zeggen dat ik ook altijd fixing spray gebruik om ervoor te zorgen dat mijn make-up écht goed blijft zitten, dus het kan zeker aan de combinatie van deze twee liggen.

Conclusie

Ik vind de Prime+ Studio Mattifying + Pore Minimizing Primer met black clay een prima primer. Het is niet zo dat hij ervoor zorgt dat mijn poriën niet meer zichtbaar zijn en dat mijn make-up er 100% perfect op blijft zitten na een lange dag, maar dat had ik ook niet verwacht. Het is gewoon een prima primer voor onder je make-up die ervoor zorgt dat je make-up er net wat mooier op zit en ook wat langer mooi blijft. Niet heel bijzonder en verwacht er geen wonderen van, maar als je op zoek bent naar een basic primer is dit iets voor jou. Daarnaast heeft deze primer een mooie prijs van €3,59, waardoor ik het zelf wel de moeite waard vind om te proberen.

Welke primer gebruik jij op dit moment?

xxx Teddy

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.