Weleda – Iris Hydraterende Dagcrème

weleda iris hydraterende dagcrème

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je een merk kent, totdat je ineens producten ziet waarbij je denkt ‘oh, hadden ze dat ook?!’. Nou, precies dat gevoel had ik met Weleda toen ik het merk beter leerde kennen. Weleda ken ik al heel lang, maar vooral van hun douche producten. Ik wist niet dat zij naast deze douche producten ook allerlei gezichtsverzorging hadden. Nu ik Weleda Ambassadeur ben, weet ik dat natuurlijk wel. Laatst ontving ik een van deze gezichtsverzorgingsproducten: de Iris Hydraterende Dagcrème. Om ook jou Weleda wat beter te leren kennen, wil ik je vandaag mijn mening geven over dit product. Benieuwd?

De crème zit in een metalen tube. Iets waar ik nooit zo blij mee was, maar nu toch anders naar kijk. Zo’n metalen tube zorgt er namelijk voor dat er zo min mogelijk lucht bij het product komt en je product dus langer goed blijft. Wel heeft zo’n tube als nadeel dat je er snel scheurtjes in kunt krijgen. De tube heeft een mooi ombre effect van wit naar paars, wat ik zelf erg mooi vind.

Volgens Weleda heeft deze Iris dagcrème een rijke, volle textuur die de vochtbalans van de huid reguleert en deze beschermt tegen invloeden van buitenaf. Het resultaat? Een intens gehydrateerde en frisse huid. Deze crème is geschikt voor de droge tot extreem droge huid en is 100% natuurlijk. Precies wat ik nodig heb in deze koude maanden met mijn droge huidje!

Op naar de Iris dagcrème zelf! De crème is vrij dik, maar smeert wel lekker uit en trekt bizar nel in. Misschien heeft dat ook te maken met het feit dat mijn huid vrij droog is en dus heel blij wordt van zo’n voedende crème. Doordat de crème zo dik is, heb je wel wat meer product nodig dan bij een hele vloeibare crème. De gezichtscrème ruikt subtiel en een beetje kruidig, niet helemaal mijn ding, maar dat vind ik niet erg.

Ik merk dat mijn huid echt baat heeft bij zo’n voedende crème. Volgens Weleda is deze crème geschikt voor de droge tot zeer droge huid en daar ben ik het wel mee eens. Nu het kouder wordt, merk ik dat mijn huid wat sneller velletjes krijgt, behalve als ik hem goed verzorg. Met zo’n crème als deze kom ik samen met mijn huid de winter wel door.

Conclusie

Ik vind de Iris Hydraterende Dagcrème van Weleda erg fijn. Hij smeert lekker uit en trekt erg snel in. Het is echt een dikke, voedende crème die mijn droge huid in deze koude maanden goed kan gebruiken. Mocht je een vette huid hebben, dan is dit echt geen crème voor jou. Daar is ie te voedend voor. Het enige nadeel wat ik zo kan bedenken is dat de geur niet helemaal mijn ding is en dat ik de tube wat aan de kleine kant vind. Wanneer je net als ik minimaal 1 keer per dag smeert en soms een tweede keer, gaat zo’n tube van 30 ml vrij snel leeg. Zo is mijn tube, zoals je op de foto ook kunt zien, al vrij leeg. Ik denk dan ook dat ik binnenkort al een nieuwe moet halen. Qua prijs is het geen budgettopper, maar duur vind ik hem ook niet. Voor een tube van 30 ml betaal je namelijk €14,49. Wat mij betreft een hele goede prijs. Mocht je nou meer willen weten over Weleda: ik reviewde laatst al hun handcrème en Skinfood.

Welke dagcrème gebruik jij op dit moment?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog