Weleda – Duindoorn Vitaliserende Handcrème review

weleda duindoorn vitaliserende handcrème

Ja jongens het is weer zo ver: droge handjes. Hoewel het gisteren nog heerlijk 18 graden was, weten mijn handen gewoon hoe laat het is en zijn zich al aan het voorbereiden op de winter. Gelukkig heb ik hier allerlei smeerseltjes voor in huis en komen mijn handjes verzorgd het najaar door. Laatst ontving ik van Weleda een heerlijk pakket met onder andere de Duindoorn Vitaliserende Handcrème. Kwam dat even goed uit! Deze kon ik nu natuurlijk perfect testen, dus vandaag geef ik je mijn mening over deze handcrème. Benieuwd?

oranje tube handcrème weleda

We beginnen de review van de Duindoorn handcrème van Weleda met de verpakking: deze is knaloranje. Niet helemaal mijn kleur, maar ik vind het wel bij deze handcrème passen. Verder is de handcrème vrij simpel met witte tekst vormgegeven. Bovenaan staat het logo van Weleda duidelijk zichtbaar. De crème zit in een metalen tube, iets waar ik zelf nooit zo blij van werd, maar nu anders over denk! Zo’n metalen tube zorgt er namelijk voor dat er zo min mogelijk lucht bij het product komt zodat de ingrediënten langer hun werkzame stof behouden. Eigenlijk is zo’n metalen tube dus ideaal!

Volgens Weleda komt de kracht van duindoornolie goed tot zijn recht in deze handcrème. Deze crème zou er namelijk voor zorgen dat ruwe, uitgedroogde handen na het insmeren weer zacht en soepel aanvoelen en dit ook blijven voor lange tijd. Duindoornolie stimuleert de opbouwprocessen, zodat de huid zich sneller herstelt en weer zacht wordt. De crème zou niet vet zijn, snel intrekken en een lekkere geur van grapefruit en mandarijn hebben. Alle producten van Weleda zijn trouwens 100% natuurlijk. Zo’n crème kan ik wel gebruiken!

De geur van de crème is helaas niet echt mijn ding. Ik ben sowieso geen fan van de geur van mandarijn, maar ook in combinatie met grapefruit is het gewoon niets voor mij. Jammer, want dat vind ik altijd wel een fijne extra. Maar hey, mocht jij de geur van mandarijn wel lekker vinden, dan vind je deze crème misschien juist wel lekker ruiken. Dit is echt een smaakkwestie. Overigens is de geur niet heel extreem en verdwijnt deze na het insmeren na ongeveer 5 minuten.

De crème is vrij dik, zoals je op de foto hierboven ook kunt zien. Wel smeert de crème lekker en makkelijk uit. Ook trek ie snel in en laat bijna geen vettig laagje achter. Ondanks dat de geur niet helemaal mijn ding is, blijf ik deze handcrème gebruiken omdat hij echt goed werkt voor mij. Mijn droge plekjes worden een stuk minder en mijn handen voelen heerlijk zacht aan. Op één van mijn vingers heb ik een klein beetje last van eczeem, maar als ik deze crème regelmatig smeer, trekt dit gewoon weg. Vergeet ik een paar dagen te smeren, dan komt het droge plekje helaas wel weer een beetje terug, maar zo goed werken de meeste handcrèmes echt niet bij mij! Dit is dus al heel wat.

Conclusie

Tot zo ver mijn review over de Duindoorn handcrème van Weleda. De Duindoorn Vitaliserende Handcrème van Weleda gaat mij zeker dit najaar doorhelpen. De geur is niet helemaal mijn ding, maar de werking van deze handcrème zeker wel. De crème smeert makkelijk uit, trekt snel in en laat vrijwel geen vettig laagje achter. Ik ben vooral zo enthousiast over deze handcrème omdat hij zelfs de meest droge plekjes op mijn hand aanpakt en zorgt dat ik daar minder last van heb. Ideaal! Mocht je dus nog op zoek zijn naar een handcrème voor extreem droge handen of als je net als ik een klein beetje last hebt van eczeem, wie weet is deze crème dan ook iets voor jou. Een tube van 50 ml kost €7,99. Een prima prijsje als je het mij vraagt! Mocht je meer willen weten over dit fijne merk: laatst reviewde ik hun welbekende Skin Food.

Welke handcrème gebruik jij graag?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

4 comments

  • Ik heb altijd wel een tubetje Weleda handcreme in mijn tas zitten.
    Op het moment is het de rode granaat appel variant maar de duindoorn vind ik minstens net zo lekker
    De geur doet me aan van die oranje Tic Tac snoepjes denken

  • Mijn handen zijn momenteel ook erg droog, door het seizoen maar ook door overmatig gebruik van nagellakremover 😉. Denk dat deze creme zeker wat voor mij zou zijn en wat betreft de geur: ik ben dol op citrus geuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog