Essence daily dose of love palette review

Essence Daily Dose of Love eyeshadow palette

Sinds dat ik The New Nude in mijn bezit heb, ben ik roze oogschaduwtinten steeds meer gaan waarderen. Vooral in combinatie met de koele ondertoon van mijn huid kan het erg mooi staan. Laatst ontving ik een van de nieuwste oogschaduwpaletten van Essence: het Daily Dose Of Love eyeshadow palette. Een klein, kartonnen palette gevuld met, je raad het misschien al, roze tinten. Let’s test it!

Essence daily dose of love palette

Essence Daily Dose of Love eyeshadow palette

Het Daily Dose of Love eyeshadow palette van Essence is helemaal gemaakt van gerecycled papier en zit dicht met een elastiekje. Het kartonnen doosje heeft zwarte en roze, metallic details. Wat goed van Essence dat ze dit palette hebben gemaakt van gerecycled papier in plaats van hard plastic!

Essence daily dose palette roze

Volgens Essence bevat dit palette maar liefst 9 metallic, shimmering en matte oogschaduws die goed gepigmenteerd zijn. Het Daily Dose of Love palette is één van de drie palettes uit deze collectie en is gevuld met mooie, draagbare rosé oogschaduwtinten.

Essence daily dose palette swatch

Op naar de swatches. Hierboven zie je de swatches van het daily dose of love palette. Van links naar rechts zie je eerst de bovenste rij, daarna de middelste en als laatste de onderste rij. Wat me opvalt is dat de shimmering oogschaduws mooi dekken. Wel zijn alle tinten aan de poederige kant. Jammer, want ik had na dit fijne palette van Essence nét iets meer verwacht.

Essence daily dose of love ooglook

Na het zien van de swatches, twijfelde ik welke kleuren ik graag wilde gebruiken in mijn ooglook. Ik besloot voor een nude look te gaan met een shimmer op mijn ooglid. In mijn crease bracht ik de eerste tint van rij 2 aan. In mijn Outer V bracht ik de donkerste tint van rij 3 aan om wat meer diepte te creëren. Op mijn bewegend ooglid draag ik de laatste tint van rij 1. Een mooie champagne-roze kleur. Wat me opviel was dat de oogschaduws makkelijk te blenden waren. Wel merkte ik dat ik de glanzende tint op mijn bewegend ooglid echt moest opbouwen met meerdere lagen. Dat zorgde ook voor flink wat fall-out onder mijn oog. Al met al vind ik de look wel erg geslaagd!

Conclusie

Ik vind het enorm leuk dat Essence bezig is met duurzaamheid door de verpakking van dit product van gerecycled papier te maken. Het Daily Dose of Love palette van Essence ziet er leuk uit en ook de kleuren in het palette spreken me aan. Helaas had ik nét wat meer verwacht van de kwaliteit. De oogschaduws zijn wat aan de poederige kant. De shimmering oogschaduws zijn wel goed gepigmenteerd, maar je moet ze wel een beetje opbouwen op je oog door meerdere lagen te gebruiken. Het Daily Dose Of Love palette kost €4,99. Dat is een prima prijsje voor dit palette!

Draag jij vaak roze tinten oogschaduw?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

2 comments

  • Ik vind roze altijd toch een wat lastige kleur, dus gebruik het niet heel vaak. Je hebt er een mooie look mee gemaakt! Ik heb de POWER variant, waarbij de matte kleurtjes ook wat poederig waren. De shimmers vielen me me, die waren gemakkelijk aan te brengen (ik had wel een glitter primer gebruikt als basis daarbij, dus dat zal vast geholpen hebben).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog