zelf gellak verwijderen

Zelf gellak verwijderen? Zo beschadig je jouw nagels zo min mogelijk

Mooie nagels vind ik prachtig! Maar eerlijk, ik neem te weinig tijd om mezelf mooie nagels te geven. Wanneer ik aan de slag ga met gewone nagellak stoot ik óf tegen mijn nog natte nagels aan óf is er na 2 dagen alweer een stukje van mijn nagellak af. Al die moeite voor zo’n korte periode? Nah. Thuis gellak zetten is dé oplossing. Dit sterke spul zorgt ervoor dat ik langer dan een week kan rondlopen met mooi verzorgde nagels. Helaas kleeft er ook aan gellak een nadeel: het verwijderen ervan gaat niet over rozen. Vaak zorgt het verwijderen van gellak ervoor dat jouw nagels beschadigen en dat is natuurlijk zonde. Gelukkig zijn er trucjes om jouw gellak te verwijderen op een manier waarop jouw nagels zo min mogelijk beschadigen. Vandaag vertel ik deze aan je!

Tips voor het zelf gellak verwijderen

1. Trek gellak niet van je nagels af

Wil je zelf jouw gellak verwijderen zonder jouw nagels te beschadigen? Krab of trek jouw gellak niet van je nagels af! I know, zodra er een stukje gellak los zit, is de verleiding enorm groot, maar op deze manier beschadig je je nagels onnodig. Verwijder jouw gellak gewoon ‘zoals het hoort’ en je nagels zullen je dankbaar zijn.

2. Aceton is your new best friend

Normaal gesproken gebruik ik altijd nagellakremover zonder aceton, want aceton is geen subtiel goedje. Helaas werkt remover zonder aceton niet voor gellak. Aceton is dus your new best friend als het gaat om het verwijderen van gellak. Haal daarom een fijne remover mét aceton in huis als je thuis jouw gelnagels wilt verwijderen.

3. Aluminiumfolie + watje

Met aceton kun je gelnagels verwijderen, maar niet zoals je gewend bent met gewone nagellak. Als je met een doordrenkt watje gewoon over jouw nagel heen wrijft, zal er niet veel gebeuren. Mijn tip: doordrenk een watje met de remover, leg deze op je nagel en maak met aluminiumfolie een soort hoesje om je nagel en het watje heen. Op die manier blijft het watje op zijn plek en kan de remover in de gellak trekken. Laat dit 10-15 minuten zitten en haal het hoesje er daarna met een duwende, draaiende beweging af.  Geen zin om zo’n hoesje zelf te maken? Er bestaat ook folie waar al een klein watje aan vast zit.

4. Smeer je nagels in

Voorkomen is beter dan genezen, maar eerlijk is eerlijk: van gellak zullen jouw eigen nagels niet super blij worden. Gebruik daarom na het verwijderen een fijne nagel & handcrème of een fijne nagelriemolie om jouw nagels en nagelriemen goed te verzorgen. Op die manier ben jij het snelste van jouw broze of beschadigde nagels af.

Benieuwd naar mijn favoriete gellak? Lees dan deze review!

Wat zijn jouw tips voor het thuis verwijderen van gellak?

xxx Teddy

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog