fijne spf producten voor je gezicht

Fijne producten met SPF voor je gezicht

Hoewel ik afgelopen week weinig heb gemerkt van het feit dat de zomer voor de deur staat, is het toch echt zo. Dit jaar zullen veel mensen genieten van de tropische temperaturen die ons koude landje zo nu en dan te bieden heeft. Lekker genieten van het Nederlandse zonnetje, niets mis mee. Als je je maar goed beschermt natuurlijk! Ook als het geen 30 graden is en je de zon niet op je huid voelt branden, is het belangrijk om je gezicht te beschermen met SPF. Vandaag vertel ik je daarom alles over fijne producten met SPF voor je gezicht. 

Fijne SPF producten voor je gezicht

SP-Wat? Als jij denkt: waar hééft die meid het over, laat het me dan kort uitleggen. SPF staat voor Sun Protecting Factor. Het is eigenlijk een maat om de beschermingsgraad van een product tegen de zon aan te geven. Achter SPF staat dan ook bijna altijd een getal variërend van 6 tot 50 om aan te geven hoe hoog de beschermingsfactor van het product is. Hoe hoger het getal, hoe langer en beter je beschermt bent tegen de zon. 

Dagcrème met SPF

Een van de bekendste producten met SPF is dagcrème. Er zijn enorm veel verschillende gezichtscrèmes op de markt die verrijkt zijn met SPF. Dit varieert van een lage factor SPF tot een hoge. Een dagcrème met SPF hoeft helemaal niet duur te zijn, integendeel! Bij de meeste drogisterijen kun je al prima terecht voor een crème met SPF. Neem bijvoorbeeld de Nivea Urban Skin dagcrème met SPF 20 die gewoon bij onder andere Kruidvat verkrijgbaar is.

Foundation met SPF

Naast een dagcrème met SPF kun je ook een foundation met SPF gebruiken in jouw daily routine. Vaak hebben foundations een redelijk lage beschermingsfactor, maar hey, alle beetjes helpen! Zo bevat mijn favoriete foundation SPF 15. Ideaal, want op die manier ben ik altijd een beetje beschermt als ik foundation draag. 

Lippenbalsem met SPF 

Wist je dat er zelfs lipproducten zijn met SPF erin verwerkt? Op die manier kun je jouw lippen beschermen tegen de felle stralen van de zon. Handig! Vooral als je lippen uitdrogen van de warme zon. Welke lippenbalsem met SPF ik je kan aanraden? De lippenbalsems van Carmex en de Buttersticks van Kiehl’s. Natuurlijk kun je ook gewoon een lippenbalsem gebruiken van bijvoorbeeld Etos.

Belangrijk om te onthouden is wel dat je van bovenstaande producten vaak maar een klein laagje aanbrengt. Ga je voor langere tijd in de zon, dan is het echt aan te raden om naast jouw SPF producten ook een goede zonnebrandcrème voor je gezicht te smeren. Een lage dosis SPF in combinatie met een dun laagje product zullen te weinig zijn om jou voor de volle 100% te beschermen. 

Gebruik jij veel producten met SPF voor je gezicht?

xxx Teddy

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog