babyhaartjes wegwerken

Hoe kun je babyhaartjes het beste wegwerken?

Oh wat heb ik er toch een hekel aan: babyhaartjes. Je kent ze vast wel, van die haartjes die het altijd voor elkaar krijgen om precies rechtop op je hoofd te gaan staan. Mocht je geen idee hebben waar ik het over heb, lucky you. Lijkt me heel makkelijk om er geen last van te hebben. Maar goed, die babyhaartjes dus. Ze zijn nooit alleen en doen nooit wat je wil. That’s just how they roll. Gelukkig zijn er wat trucjes om minder last te hebben van je babyhaartjes zonder ze letterlijk uit je hoofd te trekken. Vandaag deel ik hoe je babyhaartjes kunt wegwerken, want de kans is groot dat jij net als ik een hekel hebt aan babyhaartjes. Benieuwd?

Babyhaartjes wegwerken: zo doe je dat

We hebben er allemaal wel eens last van: babyhaartjes. Ik deel 3 tips met je hoe jij jouw babyhaartjes het beste kunt wegwerken. Bye, bye babyhaartjes!

babyhaartjes wegwerken

Tip 1: babyhaartjes wegwerken door ze plat te föhnen

Mijn kapster gaf me de tip om de babyhaartjes te kunnen wegwerken door ze plat te föhnen met een warme föhn. Als je haar warm is, kun je het namelijk vormgeven en bepalen hoe het moet vallen. Wanneer je haar eenmaal is afgekoeld, blijft het (als het goed is) in die vorm.

De truc is dan ook om eerst je babyhaartjes met een warme föhn plat te föhnen en vervolgens met de koude stand van je föhn over de babyhaartjes heen te gaan. Op deze manier koel je de haartjes al af terwijl ze plat liggen. Zo kun je je babyhaartjes makkelijk wegwerken omdat je zorgt dat ze plat blijven.

Tip 2: wax them down

Het bekendste middeltje om je babyhaartjes in bedwang te houden, is het gebruik van een wax of paste. Doe een beetje op je vingertoppen en smeer ze hiermee plat. Gebruik hiervan echt maar een klein beetje, want als je te veel gebruikt, zal je haar er snel vettig uitzien. Dat wil je natuurlijk niet.

Zelf vind ik dit altijd wel goed werken om je babyhaartjes plat te houden, maar op deze manier lever je ook wel een beetje volume in.

Tip 3: verplaats je scheiding

Mijn babyhaartjes groeien vooral boven op mijn hoofd, rond mijn scheiding. Mocht jij dit ook hebben, dan is het een idee om je scheiding af en toe een heel klein beetje te verplaatsen. Bij mij helpt dit namelijk om babyhaartjes te kunnen wegwerken omdat mijn normale haar er dan overheen valt.

Om je scheiding iets te verplaatsen, kun je het beste de achterkant van een puntkam gebruiken. Haal deze vanaf je voorhoofd recht naar achteren en maak zo makkelijk een nieuwe scheiding. Wil het niet direct goed blijven zitten? Maak de scheiding dan even warm met de föhn om je haar in dat model te krijgen.

Heb jij naast babyhaartjes ook last van pluizig haar? Check dan deze blogpost bomvol tips.

Hoe hou jij je babyhaartjes in bedwang?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog