wat te doen tegen pluizig haar

Wat te doen tegen pluizig haar

Wat te doen tegen pluizig haar? We hebben het allemaal wel eens: pluizig haar. De een wat vaker dan de ander, maar allemaal zijn we op zoek naar tips & tricks om die pluizenbol coupe onder controle te houden. Om jou te helpen flawless hair te krijgen, deel ik vandaag maar liefst 6 tips om pluizig haar te voorkomen. Bye, bye bad hair day, hello good hair day!

Wat te doen tegen pluizig haar: 6 tips

Pluizig haar ontstaat vaak doordat jouw haar droog is. Droog haar veroorzaakt dat pluizige effect. Pluizig haar is met wat extra hydratatie én onderstaande tips op te lossen.

1. Gebruik de juiste producten

Wat te doen tegen pluizig haar? Kijk als eerste eens naar de producten die je gebruikt. Zijn die geschikt voor droog haar? Gebruik jij bijvoorbeeld shampoo met SLS/SLES? Weg ermee! SLS/SLES drogen je haar uit en zorgen voor droog en dus pluiziger haar. Gebruik na het wassen ook altijd een hydraterende conditioner om jouw haar te voeden en pluis te voorkomen. Jouw conditioner wordt jouw beste vriend. Tip: gebruik producten die speciaal ontwikkeld zijn voor droog haar.

2. Gebruik de juiste borstel

Heb je enorm veel last van pluizig haar, kijk dan eens naar de borstel die je gebruikt. Kunststof borstels kunnen jouw haar namelijk pluizig maken. Gebruik daarom liever een houten borstel of kam als je jouw pluizige coupe wil temmen. Borstel je haar ook niet te vaak.

3. Spuit haarlak op jouw borstel

Spray voordat je je haar gaat borstelen een beetje haarlak op je borstel. De haarlak zorgt ervoor dat losse haartjes op hun plek blijven en je haar minder pluizig oogt. Super handig!

4. Gebruik geen gewone handdoek

Droog jij jouw haar met een gewone handdoek? Not anymore! Probeer eens een microvezel of T-shirt om jouw haar voorzichtig mee te drogen. Met een gewone handdoek veroorzaak je makkelijk pluizig haar en met een T-shirt of microvezel handdoek niet. Let wel op: niet wrijven, maar voorzichtig droogdeppen.

5. Bescherm je haar tijdens het slapen

Tijdens je slaap beweeg je veel en ook daarvan kan jouw haar pluizig worden. Bescherm je haar daarom tijdens het slapen door je haar vast te dragen. Of kies voor een satijnen kussensloop. Satijn is zachter voor je haar dan een gewone kussensloop en zorgt voor minder pluis.

6. Was je haar met lauwwarm water

Hoe lekker het ook is om onder een hele warme douche te staan, trust me I know, jouw haar wordt er niet zo blij van. Wanneer je je haar heel warm wast, was je alle oliën uit je haar en wordt je haar droger. En zoals we weten: droog haar is pluizig haar. Was daarom je haar met lauwwarm of koud water, om je haar glanzend en glad te krijgen.

Heb jij naast droog haar ook last van babyhaartjes? Ook daarvoor zijn hele handige tips om ze weg te werken. Hello good hair day!

Wat zijn jouw tips tegen droog haar?

xxx Teddy

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog