5x tips om het beste Paasontbijt op tafel te zetten

tips beste paasontbijt

Het is gewoon alweer bijna Pasen! Ik ben totaal nog niet in de Paas-stemming, al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik al een paar weken bezig ben met Paaseitjes eten. Normaal gesproken zit ik op eerste Paasdag bij mijn ouders aan het Paasontbijt, maar dat is dit jaar een beetje anders. Mijn vriendinnen komen een weekendje logeren en dat betekent ook een heerlijk uitgebreid Paasontbijt met z’n allen. Ik heb er enorm veel zin in, maar voel wel een beetje de druk om een goed Paasontbijtje neer te zetten, want ik ben toch wel de gastvrouw. Mocht jij net als ik wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, dat komt dan goed uit. Vandaag geef ik je namelijk 5 tips om ervoor te zorgen dat jij het beste Paasontbijt op tafel zet. Benieuwd?

Aankleding

Hoe simpel je ontbijtje ook is, het wordt altijd beter met leuke aankleding. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Dek de tafel netjes met een mooi (Paas-achtig) tafelkleed, leg speciale Paas servetten neer, zet een vaas bloemen op tafel en voilà. Oh, nog een leuk extraatje: leg overal wat paaseitjes tussendoor om dat Paasgevoel nog meer te benadrukken. Ik zie het al helemaal voor me.

Paas-playlist

Normaal gesproken ben ik niet zo van muziek tijdens mijn ontbijt, maar met speciale ontbijtjes vind ik het wel heel leuk. Zo kan ik echt genieten van Kerstmuziek op Kerstochtend, maar ook tijdens Pasen kun je een speciale playlist in elkaar zetten om het nog nét even wat gezelliger te maken. Natuurlijk heb je geen echte Paas-liedjes zoals bij Kerst, maar kies voor vrolijke liedjes die je echt zo’n lentegevoel geven. Dat is altijd goed.

Afbakbroodjes & Eitjes

Natuurlijk kun je uren in de keuken gaan staan voor het Paasontbijt, maar als je net als ik fan bent van uitslapen, raad ik je aan om je ontbijt compleet te maken met afbakbroodjes en eitjes. Ideaal om klaar te maken én altijd erg lekker. Oh en uiteraard passen eitjes ook perfect bij Pasen. Je kunt natuurlijk wel specialere combinaties maken dan normaal door bijvoorbeeld avocado of andere speciale toppings op tafel te zetten. Zo maak je jouw broodje net wat feestelijker.

Maak een speciaal Paasgerecht

Wil je naast afbakbroodjes en eitjes iets speciaals maken? Bedenk dit dan ruim van tevoren, haal op tijd boodschappen in huis en kijk of je het gerecht misschien de avond van tevoren al kunt maken. Zo vind ik Carrot Cake perfect bij Pasen passen, maar je kunt natuurlijk ook iets maken zoals deze leuke opgerolde Kaneel broodjes.

Verse sapjes

Wat is een Paasontbijtje nou zonder verse sapjes? Precies. Dat hoort er gewoon bij. Je kunt ervoor kiezen om zelf sapjes te maken, bijvoorbeeld een makkelijke verse jus d’orange. Maar je kunt ook uitpakken en een speciaal sapje of een smoothie maken met andere fruitsoorten. Als je daar geen tijd voor hebt: haal dan lekkere verse sapjes bij jouw supermarkt. Neem dan een paar verschillende, zodat je lekker veel kleur op tafel hebt.

Hoe vul jij het paasontbijt in?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog