hoe mascara aanbrengen zo doe je dat!

Hoe kun je mascara aanbrengen voor het beste resultaat?

Hoe kun je mascara het beste aanbrengen? Mascara aanbrengen klinkt als een makkelijk klusje, maar trust me: dat is het niet. Oké, wel als je weet hoe het moet natuurlijk. Met de juiste tips & tricks kun je easy het beste resultaat behalen met jouw mascara. Benieuwd naar deze tips? Lucky you, want vandaag zet ik tips voor je op een rijtje waarmee je jouw mascara nog beter en mooier kunt aanbrengen!

Hoe kun je mascara aanbrengen?

1. krul je wimpers

Deze stap klinkt voor de hand liggend, maar dit maakt écht een verschil. Voordat je aan de slag gaat met mascara, raad ik je aan je wimpers te krullen met een goede wimperkrultang. Mijn tip: krul je wimpers in 2x voor een natuurlijk effect. Allereerst 1x bij de wimperaanzet en vervolgens halverwege je wimpers. Daardoor zullen ze extra gelift worden. Een goed begin is het halve werk.

2. begin bij de aanzet

Zorg dat je een mascaraborsteltje hebt waarmee je makkelijk bij jouw wimperaanzet kunt komen. Om het meeste uit jouw mascara te halen is het belangrijk dat je begint bij de aanzet van je wimpers. Vanaf daar begin je met het ‘coaten’ van je wimpers.

hoe mascara aanbrengen mascaraborsteltje

3. breng de mascara zigzaggend of knipperend aan

Er zijn 2 technieken die ik afwisselend gebruik. De ene techniek werkt beter bij de ene mascara en andersom. Probeer daarom allebei de technieken eens met jouw mascara en kijk vervolgens welke het mooiste resultaat geeft. Don’t worry, deze technieken zijn heel simpel, je moet ze alleen net weten. Techniek 1: zet de mascaraborstel tegen de aanzet van je wimpers aan en zigzag het borsteltje omhoog naar het uiteinde van je wimpers. Nog niet tevreden over het resultaat? Herhaal deze stap dan een paar keer. Techniek 2: zet het borsteltje tegen de aanzet aan en knipper met je wimpers, waardoor je wimpers als het ware door het borsteltje heen gaan. Zet het borsteltje vervolgens iets omhoog en knipper nogmaals. Ook bij deze techniek geldt weer: nog niet tevreden met het resultaat? Herhalen!

4. gebruik 2 verschillende mascara’s

Het gebruiken van 2 verschillende mascara’s is echt mijn ultieme tip. Waarom? Omdat je dan altijd een mooier resultaat krijgt dan met ‘maar’ 1 mascara. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld een volume mascara voor volume (ik gebruik zelf graag deze mascara) en vervolgens een mascara die mijn wimpers lengte geeft en ze mooi separeert. Op dit manier complimenteren ze elkaar en vullen ze elkaar aan. Helaas heb ik in al die jaren nog nooit een mascara gevonden die alles in 1 deed.

Heb je last van klontjes of aan elkaar geplakte wimpers? Dan heb je of een mascara die niet bij jouw wimpers past of te veel gebruikt. Mijn tip om dit op te lossen: gebruik een nieuw mascaraborsteltje (zonder mascara erop) om je wimpers te borstelen en de klontjes eruit te halen.

Last van mascaravlekken op je oogleden na het aanbrengen? Ook hier heb ik een handige tip voor! Wacht totdat de mascara helemaal opgedroogd is en haal het dan weg met een wattenstaafje. Wanneer de mascara opgedroogd is, zul je het daarmee heel makkelijk weg kunnen vegen. Wacht je niet totdat de mascara droog is? Dan krijg je alleen nog maar meer vlekken.

Wat voor tips gebruik jij om je mascara aan te brengen?

xxx Teddy

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog