urban decay ultraviolet naked palette review

Urban Decay Ultraviolet oogschaduw palette

Paars is hot. Je ziet steeds meer paars voorbij komen. Denk aan instagram proof lila blazers en tops, paars gelakte nagels én paarse oogschaduw. Paarse oogschaduw? Yes! Urban Decay heeft namelijk een nieuw Naked palette uitgebracht vol paarse tinten: Ultraviolet. Vandaag vertel ik je alles over het Naked Ultraviolet palette én laat ik je maar liefst twee ooglooks zien die je met dit palette gemakkelijk zelf kunt maken. 

urban decay naked palette paars

Urban Decay Ultraviolet Naked palette

Het Naked Ultraviolet palette van Urban Decay is, hoe kan het ook anders, gehuld in een paars jasje. Het palette heeft een deksel waar de naam van het product groot in lila letters staat afgebeeld. De achtergrond heeft een soort marmerpatroon. Ik vind het palette er erg mooi en chique uitzien. 

urban decay ultraviolet palette

Paars is al sinds dag één de signature kleur van Urban Decay. Het is dan ook niet gek dat zij een ode brengen aan deze paarse kleur. Het Naked Ultraviolet palette met paarse oogschaduws zou bij iedereen prachtig staan. Het palette is gevuld met 12 tinten met verschillende finishes, van matte, metallic tot holografische shimmers. Naast paarse tinten zitten er ook perzikkleurige tinten in dit palette. 

urban decay ultraviolet naked swatches

Op naar de swatches! Van links naar rechts zie je: Trippin’ – Mind Slip – Dazed – Hacked – V.R. – Lucid – Optimized – Warning – Cyber Punk – Euphoric – Purple Dust  – Digital.

Wat een gave kleuren! Vooral de perzikkleuren vind ik geweldig, maar ook de holografische paars: purple dust en Lucid zijn geweldig. Wat betreft de pigmentatie: de oogschaduws zijn goed gepigmenteerd en voelen niet poederig aan. Wel vind ik Mind Slip en Optimized wat stroef.

paarse ooglook urban decay ultraviolet

Met dit palette kon ik niet anders dan een paarse ooglook maken. In mijn crease draag ik de lila kleur Optimized en in mijn binnenste en buitenste ooghoek bracht ik Warning aan. Op het middelste gedeelte van mijn ooglid bracht ik Lucid aan en om de ooglook wat donkerder te maken draag ik Cyber Punk in mijn Outer V en een klein beetje in mijn crease. De look maakte ik zoals gewoonlijk af met wat eyeliner en mascara.

Ik vind dit een hele gave look geworden. Vooral met de holografische tint Lucid in het midden. Maar eerlijk is eerlijk: hoewel ik paars een hele gave tint vind, zie ik mezelf dit niet zo vaak dragen. 

urban decay ultraviolet naked ooglook

Ooglook 2 maakte ik met de perzikkleurige tinten uit het palette. In mijn crease en iets daarboven bracht ik allereerst Mind Slip aan. Over mijn bewegend ooglid draag ik V.R. en in mijn crease en iets daaronder draag ik Hacked.  

Deze tweede ooglook is meer mijn ding. Ja, dit is echt een ooglook die ik op dagelijkse basis zou willen dragen. Mijn blauwe ogen komen er mooi door uit én ik vind de tinten gewoon heel gaaf. Vooral V.R. is prachtig en Hacked is ook van hele goede kwaliteit. 

naked palette urban decay paars

Conclusie

Iedere keer als Urban Decay een nieuw familielid aan de Naked familie toevoegt, sta ik te popelen om deze te proberen. Dat was ook het geval met het Ultraviolet Naked palette. Ik vind het heel slim gedaan dat Urban Decay naast alle prachtige paarse tinten ook wat nude tinten heeft toegevoegd aan het palette. Op dagelijkse basis zou ik de paarse tinten niet zo snel pakken, maar de perzikkleurige wel! Daarnaast vind ik de verschillende finishes ook top. Vooral de holografische tinten trekken mijn aandacht. Het palette is daarnaast van goede kwaliteit. De meeste oogschaduws zijn erg goed gepigmenteerd. Een paar oogschaduws zijn wat stroever en lastiger om mee te werken. Het Naked Ultraviolet palette van Urban Decay kost €55,05. Ben jij meer van de nude tinten? Dan is het Reloaded Naked palette iets voor jou. Daar schreef ik al eerder een review over.

Zou jij op dagelijkse basis paarse tinten op je ogen dragen?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog