tips om een pro in plannen te worden

5x tips om een pro in plannen te worden

Een pro in plannen worden? Dat klinkt als iets waar je heel veel moeite voor moet doen, maar trust me: dat is echt niet zo. Oké, oké, de een heeft nou eenmaal een aangeboren talent voor plannen, maar ik denk dat iedereen zichzelf plan-skills aan kan leren. Om je op weg te helpen, wil ik vandaag 5 tips met je delen om een pro in plannen te worden.

1. Schaf een goede planner aan

Goed worden in plannen begint met het aanschaffen van de juiste tools. Een goed begin is het halve werk, right? Kies een planner die jij fijn vind werken. Of dat nou een gratis app, notitieboekje, bullet journal of papieren planner is: dat maakt niet uit. Zelf gebruik ik graag de app To Do van Microsoft en een simpel A5 notitieboekje met lijntjes.

2. Maak 2 planningen: op weekniveau en dagniveau

Plan grotere dingen aan het begin van de week op weekniveau. In mijn geval zijn dat blokken die ik in de week inplan voor dingen zoals het schrijven van blogposts, het doen van administratie en fotografie. Deze grote dingen hak ik op in mijn to do lijstje op dagniveau. Ik begin op de dag zelf met het maken van een to do list. Staat er een schrijf-blok op de planning? Dan schrijf ik in mijn dag to do lijst de dingen die hiervoor moeten gebeuren. Bijvoorbeeld: blogpost 1, blogpost 2, SEO optimaliseren enzovoorts.

3. Plan echt alles in

Wat ik bedoel met alles? Echt alles! Oké, een nieuw kopje thee pakken hoeft niet op je to do list, maar een pauze of even boodschappen halen wel. Noteer achter alles hoe lang iets kost. Op die manier weet je én hoe lang je bezig bent met je planning én hoe realistisch je to do list is. Als er voor meer dan 12 uur op je lijstje staat terwijl je maar 8 uur hebt, dan weet je dat je dingen niet af gaat krijgen.

4. Bepaal jouw prioriteiten

Bij het maken van je dagelijkse to do list raad ik je aan om deze gelijk in de juiste volgorde op te schrijven. Zet bovenaan wat er als allereerste gedaan moet worden. Zo kun je gestructureerd van boven naar beneden werken en weet je zeker dat je de belangrijkste dingen af krijgt.

5. Werk met kleuren

Maak jij jouw planning op papier? Werk dan met gekleurde markeerstiften. Hiermee kun je niet alleen alles mooi en overzichtelijk maken, maar je kunt hier ook jouw taken mee afstrepen. Dat geeft een lekker gevoel en zorgt voor overzicht. En eerlijk is eerlijk, een planning die er leuk uitziet werkt vaak ook motiverend.

Ben jij op zoek naar een fijne planner? Ik zette eerder al de handigste planners voor je op een rijtje.

Wat zijn jouw tips voor plannen?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog