M.A.C – Shiny Pretty Things Eye Party Rose review

mac shiny pretty things oogschaduwpalette

Hoewel ik enorm van de zomer hou, vind ik de winter qua make-up wel echt het allerleukste. Rond de winterperiode komen veel merken namelijk met de meest feestelijke collecties. Tja en als echte ekster met een zwak voor glanzende verpakkingen, snap je natuurlijk wel dat dat mijn tijd van het jaar is. Ieder jaar kijk ik weer uit naar de kerstcollecties van onder andere M.A.C. Dat is zo’n merk waar ik al jaren fan van ben en in 2014 en 2016 scoorde ik al iets van hun kerstcollectie. Dit jaar heet de kerstcollectie van M.A.C Shiny Pretty Things. En ja, deze collectie zit bomvol glanzende verpakkingen. Komt dat even goed uit! Ik ontving twee prachtige items uit deze collectie, waarvan ik je er vandaag alvast één laat zien: het Shiny Pretty Things Eye Party palette in de kleur rose. Benieuwd?

oogschaduwpalette kerstcollectie mac 2018

De verpakking is heel anders dan voorgaande jaren. Dat vind ik altijd zo leuk. Daardoor heb je echt een bijzonder item in je collectie. De verpakking is groen metallic en gemaakt van stof. Op de zijkant zit een metalen plaatje met het logo van M.A.C. Het palette sluit magnetisch en heeft een grote spiegel.

Dit palette bevat negen smoky of roze tinten die volgens M.A.C perfect zijn om je ogen op te lichten.

Naast de negen oogschaduws zit er ook nog een kwastje met twee platte kwastjes in het palette. De kwastjes zijn vrij plat en stroef, waardoor ik ze zelf zou gebruiken om tinten aan te brengen over het bewegend ooglid of langs de onderste wimperrand. Toch merk ik dat ik liever mijn eigen kwasten gebruik.

Hierboven zie je welkte tinten er in het palette zitten. Links zie je wat bruine tinten, in het midden zijn de tinten meer roze en aan het einde worden ze wat paarser.

Hier zie je de swatches van de tinten. Van links naar rechts zie je: Little Drummer Bae: een satin met een lichte beige tint – Pear Crisp: een frost met een roze kopertint – Tea Dust: een roze beige tint met een satin finish – Lark Angel: een frost met een metallic, warme roze tint – Winter Rose: een frost in een felroze tint – Holly Folly: een VLXP in een rode tint – Redwood: een frost in een bordeauxrode tint – Sunday Plum: een paarse tint met een frost finish – Cordial: een matte, donkere plum kleur.

De oogschaduws zijn stuk voor stuk goed gepigmenteerd. Zelfs de matte tinten zien er goed uit. Wat me wel opvalt is dat er slechts twee matte tinten in dit palette zitten. De rest heeft allemaal een glansje of shimmer. Wel echt feestelijk, maar wel iets om rekening mee te houden.

Uiteraard maakte ik ook direct een ooglook met het palette. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog een beetje zoekende ben wat betreft roze oogschaduws. Omdat ik zelf een roze ondertoon in mijn huid heb, vind ik het nog lastig om hier een mooie ooglook mee te maken. Maar goed, gelukkig zaten er ook andere hele mooie tinten in het palette waarmee ik me wel direct raad wist! Allereerst bracht ik natuurlijk een oogschaduwsbasis aan. In mijn crease bracht ik met een fluffy kwast Tea Dust aan. Hier overheen bracht ik Lark Angel aan met een klein, puntig kwastje. Over mijn bewegend ooglid bracht ik Pear Crisp aan en onder mijn wenkbrauw bracht ik een beetje van Little Drummer Bae aan. Om de look af te maken blendde ik het geheel, iets wat overigens erg makkelijk ging, en bracht ik wat eyeliner en mascara aan.

Conclusie

Ik vind het Shiny Pretty Things Eye Party palette in de kleur Rose prachtig! De verpakking is een echte eye catcher in mijn collectie en daarnaast zijn de oogschaduws ook echt mooi. Er komt veel kleur vanaf en de tinten zijn makkelijk te blenden. Dit oogschaduw palette kost €33,50. Dat is niet echt goedkoop, maar dat is M.A.C nooit. Zelf vind ik het een prima prijs als je kijkt naar wat je ervoor terug krijgt. Naast dit mooie oogschaduwpalette heeft M.A.C nog allerlei mooie producten in haar Shiny Pretty Things kerstcollectie, dus mocht je benieuwd zijn dan raad ik je zeker aan even rond te snuffelen in hun webshop!

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog