MAC – keepsakes/beige eyes

Het is nog donker als ik ’s ochtends op sta, het wordt steeds ietsjes kouder en het is alweer bijna december. Stiekem vind ik de kou en de “darkness” niet zo leuk, maar de feestelijkheden van december weer wel. Naast alle gezellige feestdagen, maken verschillende make-up merken ook een feestje van het najaar door middel van hun kerstcollecties. Zo ook MAC, die ieder jaar groots uitpakt. Ik heb nog nooit wat uit een kerstcollectie van MAC gekocht, maar dit jaar viel ik als een blok voor de prachtige keepsakes eye palettes.

In mijn laatste shoplog kon je al lezen dat ik heel graag een palette uit de keepsakes collectie van MAC wilde. Douglas had problemen met de levering van de collectie, waardoor het even duurde voordat ik dit palette kon bemachtigen. Jammer, maar ik heb hem nu. Ik twijfelde tussen de smoky en beige variant. Uiteindelijk koos ik voor beige, omdat satin taupe in het smoky palette zit. Deze heb ik al in mijn bezit en dat vond ik een beetje zonde. Ook hoorde ik minder positieve verhalen over het smoky palette.

Het doosje waarin je het palette krijgt is al prachtig. Niet zoals de gewone MAC doosjes zwart met witte letters, maar ook het kartonnen doosje zit vol glitters. De verpakking van het palette zelf vind ik echt geweldig. Wel een beetje kitsch, maar ook onwijs feestelijk. Het is echt een pareltje in mijn stash. Beige heeft een zwart doosje met zwarte pareltjes en zwart met zilveren glitters. Ah, de glitters maken het echt helemaal af! Ik kan niet stoppen met kijken.

In het palette zitten, naast de oogschaduws, nog een spiegeltje en een klein kwastje. MAC heeft niet gekozen voor zo’n simpele sponsapplicator, maar heeft er echt een speciaal oogschaduwkwastje bij gedaan. Ik gebruik toch liever mijn gewone kwasten, omdat je deze makkelijker kan vasthouden, maar dit kwastje is onwijs handig voor op reis of om even je oogschaduw bij te werken.

Hier zie je alle kleurtjes die in het beige palette zitten. Deze acht kleurtjes zijn allemaal vrij naturel. Daar hou ik wel van. Er zitten vier tinten in met flink wat shimmer en de andere vier zijn compleet mat. Fijn, zo kun je mat en glanzend goed afwisselen.

Hier zie je de swatches van de vier bovenste kleuren. Van links naar rechts: Her Mistress, Sweet Sovereign, Faire Maiden en Tempting. Her Mistress valt op mijn huid bijna niet op. Dit is ook de minst gepigmenteerde tint van het palette. Jammer, dit had een mooie highlighter kunnen zijn. De drie andere tinten zijn goed gepigmenteerd. Vooral Tempting vind ik erg mooi.

Dit zijn de swatches van de onderste vier tinten. Van links naar rechts: Omega, Quintessential, Mystery en Night Whisper. Deze tinten zijn alle vier goed gepigmenteerd. Vooral Omega en Quintessential spreken me erg aan. Wat een mooie kleurtjes zijn dat!

Ik kon niet wachten om met dit palette aan de slag te gaan. Omdat ik alle kleurtjes wel wilde proberen, vond ik het lastig om een eerste ooglook te maken. Voor mijn eerste ooglook met dit palette koos ik voor Tempting in mijn crease, Faire Maiden over mijn bewegend ooglid en Her Mistress gemengd met Sweet Sovereign in mijn binnenste ooghoek. Om het af te maken bracht ik een zwarte eyeliner aan en wat mascara.

Ik ben helemaal in mijn nopjes met mijn nieuwe palette. De verpakking is prachtig, de kleuren zijn mooi en de pigmentatie is goed. Het keepsakes palette kost 43,00. Wel even slikken, maar gelukkig had ik nog cadeau bonnen waardoor het palette me uiteindelijk maar 0,50 cent kostte. Is dat even mazzel! Wil jij ook graag een product uit de kerstcollectie van MAC? Wees er dan snel bij, want deze collecties gaan vaak onwijs hard.

Wil jij graag iets uit een kerstcollectie van dit jaar?

xxx Teddy

14 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog