Yves Rocher – sebo végétal reinigende peeling

Als je wel eens last hebt van velletjes in je gezicht, weet je waarschijnlijk hoe fijn een scrub of peeling kan zijn. De perfecte gezichtsscrub heb ik nog steeds niet gevonden, dus ik probeer af en toe eens wat. Toen ik laatst bij Yves Rocher was om nieuwe dagcrème te kopen, kon ik een tweede product uitkiezen met 50% korting. Ik koos voor de sebo végétal reinigende peeling, om te proberen. Kijk je mee of het wat is?

De tube vind ik erg leuk. Het is een mooi formaatje en de kleur is lekker vrolijk groen. Ook werkt deze verpakking hygienisch. Je hoeft niet iedere keer met je handen in het product.

Volgens Yves Rocher zorgt deze zuiverende peeling ervoor dat onzuiverheden en overtollig talg uit de poriën worden verwijderd. De peeling is mild en zorgt voor een perfect gezuiverde huid. Deze peeling is speciaal voor de vette huid.

Klinkt allemaal erg fijn! Ik heb zelf een vettige huid, maar ook last van droge plekjes. Vooral in het najaar. Zodra het kouder wordt, wordt mijn huid ook droger en krijg ik af en toe last van velletjes.

De structuur van de peeling is anders dan ik in eerste instantie verwacht had. Ik hoopte op hele kleine ruwe scrub deeltjes die goed alle velletjes zouden verwijderen en daarnaast ook mijn huid grondig zouden reinigen. Maar dit is meer een crème met, voor mijn gevoel, weinig scrubdeeltjes. Ook zijn deze vrij groot en vrij zacht.

 

Ik heb niet echt het idee dat de peeling onwijs veel voor me doet. Natuurlijk haalt ie de vettigheid van mijn huid wel weg, maar dat doet een gewone facewash ook. De velletjes haalt ie voor het grootste deel ook wel weg, maar verder doet deze peeling vrij weinig voor me. Ik heb niet het idee dat mijn huid er mooier van wordt of dat het mijn onzuiverheden en het overtollige talg echt verwijdert.

Deze reinigende peeling van Yves Rocher werkt fijn, maar niet geweldig. Hij maakt mijn huid wel vrij van velletjes en vettigheid, maar ik had gehoopt dat de scrub niet zo crème achtig zou zijn. De scrub doet wel iets voor mijn huid, maar ik had meer verwacht. De Sebo Végétal reinigende peeling kost 11,90 voor 75 ml.

Gebruik jij wel eens scrub of een peeling?

xxx Teddy

12 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog