Manhattan – lip lacquer matt effect

Ik ben enorm fan van lipsticks, maar met lipgloss heb ik niet zo veel. Het is plakkerig, glimt enorm en blijft bij mij nooit lang zitten. Waar ik wel fan van ben, is hetgeen wat tussen lipgloss en lipsticks inzit: liquid lipsticks/lip lacquers. Deze producten zitten vaak enorm fijn, geven veel kleur af én plakken niet. Toen ik laatst in Duitsland de lip lacquers matt effect van Manhattan tegenkwam, twijfelde ik dan ook geen moment. Deze wilde ik wel graag proberen. Vandaag laat ik je twee kleuren van deze lip lacquers zien. Benieuwd?

De verpakking van de lip lacquers doet me enorm denken aan de apocalips van Rimmel. Ik durf bijna te stellen dat dit geen toeval is en één van de twee (ik denk Manhattan) de ander gekopieerd heeft. Dat maakt mij niet zo veel uit, want ik vind de verpakking erg leuk. De tube heeft dezelfde vorm als die van een lipgloss. De dop is matzwart en de bovenkant heeft de vorm van een soort edelsteen. De tube zelf is aan de onderkant doorzichtig, waardoor je de kleur van de lip lacquer gelijk kunt zien. Dat is handig, vooral als je (net zoals ik) meerdere kleuren hebt. De applicator van de lip lacquers is ook vrijwel identiek aan die van Rimmel. Hij heeft dezelfde puntige vorm.

Volgens Manhattan blijven de lip lacquers tot wel 8 uur op hun plek en zijn ze aangenaam om te dragen. De kleuren zijn intens en hebben een matte finish. Ook zou het product niet kleven en niet uitlopen. In totaal zijn er drie tinten verkrijgbaar van de matte lip lacquers. Van de gewone lip lacquers, dus zonder mat effect, zijn meer kleuren verkrijgbaar.

Omdat ik de lip lacquers er zo leuk uit vond zien, besloot ik gelijk twee kleurtjes te proberen. Ik koos voor een donkere, berry tint genaamd burgundy kiss en een perziktint met de naam satin rose. Hierboven zie je hoe beide kleuren eruit zien op mijn pols. Zoals je ziet dekken beide tinten goed. Ook vind ik de kleuren er hier al erg mooi uitzien.

Hierboven zie je burgundy kiss op mijn lippen. Burgundy kiss dekt erg goed en brengt egaal aan.

Hier zie je de andere tint, satin rose, op mijn lippen. Hier geldt hetzelfde voor. Satin rose brengt ook egaal aan en dekt goed.

Beide kleuren brengen dus gemakkelijk en egaal op mijn lippen aan. Ook dekken ze gelijk. Daarnaast blijven de lip lacquers bij mij aardig goed op hun plek zitten. Wat eten en drinken overleven ze wel, maar na een complete maaltijd zul je ze toch even bij moeten werken. 8 uur is iets the enthousiast. Ik schat dat ze ongeveer 4 uur goed blijven zitten. Natuurlijk blijven de lip lacquers wel langer zitten als je tussendoor niet eet. Ook zitten de lip lacquers prettig op mijn lippen. Ze voelen enorm zacht aan en drogen mijn lippen niet uit.

Wel valt me op dat de lip lacquers niet compleet mat zijn. Ze zijn niet heel erg glanzend, maar compleet mat zou ik ze niet gelijk noemen. Vooral burgundy kiss is wat glanzender. Wel merk ik dat wanneer ik ze even ‘af hap’ op een tissue na het aanbrengen, ze een stuk matter lijken.

Ik ben enorm blij met de lip lacquers matt effect van Manhattan. De kleuren zijn erg mooi en ik vind het (bijna) matte effect erg gaaf. Ze zitten fijn op mijn lippen en drogen deze niet uit. Ik kocht deze lip lacquers in Duitsland voor 4,95 per stuk. Een aantal jaar geleden werd Manhattan nog verkocht in bepaalde Kruidvatfilialen, maar volgens mij is het merk nu (bijna) niet meer te vinden in Nederland. Gelukkig kun je de producten van het merk wel via verschillende webshops bestellen.

Vind jij dit soort lip lacquers fijn?

xxx Teddy

11 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog