Mijn plannen voor aankomend schooljaar

img_6945m_zpszdb4kz3y

Deze week gaat het dan toch echt gebeuren: ik begin weer met mijn studie. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb er zin in. Begrijp me niet verkeerd, ik hou enorm van vakantie en ik kan echt genieten van het vrij zijn en het stress-vrij zijn, maar studeren heeft toch ook wel wat. Ik vind het fijn om weer een vaste structuur te hebben, het idee te hebben dat ik (het merendeel van de tijd) nuttig bezig ben én mijn vriendinnen weer vaker zie. Gek genoeg heeft studeren dus ook voordelen. Omdat ik weer ga beginnen, wil ik vandaag mijn plannen voor het aankomende schooljaar met je delen. Benieuwd?

Dit schooljaar is (als alles goed gaat) het laatste jaar van mijn bachelor communicatie. Ik vind het nog steeds een gek idee dat ik aan het einde van dit schooljaar kan zeggen dat ik afgestudeerd ben. Het voelt alsof ik nog maar net bezig ben met studeren en nog enorm lang moet. Aan de ene kant is dat ook zo, want ik zal mezelf nog niet compleet afgestudeerd voelen dit jaar. Voor mijn gevoel ben ik pas echt afgestudeerd als ik mijn master afgerond heb. Ja, dat duurt nog wel even. Ik weet nog niet eens welke master ik wil doen. Of waar ik die wil doen. Oh well, alles op zijn tijd.

Mijn schooljaar bestaat uit vier periodes. In de eerste en derde periode ben ik van plan om gewoon vakken te volgen. Niet heel bijzonder, want dat deed ik vorig jaar ook. Maar dit jaar staan er twee grotere dingen op de planning: mijn scriptie schrijven en stage lopen.

Bron afbeelding

In de eerste periode begin ik al met de voorbereiding van mijn scriptie, want in het tweede deel van dit jaar zal ik die toch echt moeten gaan schrijven. Eerlijk? Ik zie er tegenop om dat ding te schrijven. Ik heb verschillende horrorverhalen gehoord en ik weet dat ze bij mijn opleiding aardig streng zijn met de beoordeling. Aan de andere kant heb ik ook veel positieve verhalen gehoord en denk ik dat het me wel moet lukken. Ik heb veel zelfdiscipline en ga er wel echt voor als het moet. Moet lukken dan, toch? Toch?!

Vorig schooljaar heb ik het laatste halfjaar heel enthousiast vakken gevolgd van journalistiek. In eerste instantie dacht ik dat deze vakken verspreid zouden zijn over één jaar, dus ik had mezelf ook ingeschreven voor andere vakken die ik ernaast zou volgen. Een aantal weken voordat ik zou beginnen, kwam ik erachter dat deze vakken niet één jaar, maar een half jaar duurden. Wat betekende dat ik dubbel zoveel tijd eraan kwijt zou zijn per week dan verwacht. Ik kon mezelf nog uitschrijven voor de andere vakken die ik ernaast wilde volgen, maar besloot dit niet te doen. Ik wilde wel proberen of dat zou lukken. Daardoor heb ik het enorm druk gehad, maar ik heb wel alles gehaald. Hierdoor loop ik voor met mijn studiepunten. Als ik nu al mijn vakken haal, ben ik eigenlijk al in de derde periode van dit jaar afgestudeerd. Een hele lange zomervakantie klinkt erg aantrekkelijk, maar ik heb een ander plan. Ik ga uitstel van afstuderen aanvragen om stage te lopen.

Hoewel ik enorm veel leer op mijn opleiding, blijf ik van mening dat praktijkervaring enorm belangrijk is. En laat dat nou net hetgeen zijn wat ik een beetje mis binnen mijn/een universitaire opleiding. Hoe kun je nou beter praktijkervaring opdoen dan door stage te lopen? Waar ik stage wil lopen, weet ik nog niet precies. Ik ga tegen die tijd gewoon kijken wat er beschikbaar is, waar ik zelf blij van word en waar ze me willen hebben natuurlijk. Aan de ene kant lijkt het me enorm gaaf om in een bedrijf te werken wat ik leuk vind, maar aan de andere kant lijkt het me ook doodeng. Het is toch heel wat anders dan in de collegebank zitten met een laptop voor je, klakkeloos overnemen wat de docent zegt en dit in je hoofd stampen. Maar van die nieuwe, doodenge dingen kan ik waarschijnlijk wel veel leren.

Wat zijn jouw plannen voor aankomend schooljaar?

xxx Teddy

13 comments

  • Leuk om te lezen! Ik ben het helemaal met je eens! Studeren is zo gek nog niet.. Vooral afgelopen weekend heb ik me behoorlijk ‘nutteloos’ gevoeld. Ik ben niet gemaakt om niks te doen… Anyway, ook dit is (als het goed is) mijn laatste jaar. Zo’n gek idee om over een jaar te kunnen zeggen dat je bent afgestudeerd aan het conservatorium. Stiekem moet ik er nog niet aan denken, haha! Gelukkig staat er ook veel leuke uitdagingen wat betreft werk op me te wachten 🙂 Ontzettend veel succes dit jaar! X

  • Mijn plannen voor komend schooljaar: me er doorheen worstelen 😛 afstuderen … heb ook horroverhalen gehoord, maar hee, het moet te doen zijn want die mensen hebben het uiteindelijk ook gehaald. Komt goed! succes!

  • Aankomend schooljaar wordt mijn laatste schooljaar. Ik moet nog een halfjaar onderzoek doen (en nog wat andere vakken volgen) en het laatste halfjaar moet ik afstuderen bij een bedrijf. Ook best wel spannend, want ook ik heb horrorverhalen gehoord!

  • Spannend, nog maar een jaar! Ik ben inmiddels een jaar klaar en ik had ook best ren ‘kater’ toen ik klaar was. Ik zou zeggen, geniet van het studentenleven zolang het kan! Heel veel succes dit jaar, you can do it!

  • Veel succes dit jaar, leuk artikel! Ik ben het met je eens, school heeft wel wat. Je komt weer in een structuur en ik vind het ook heel leuk om in de bieb te zitten leren! Stage is iets wat voor mij heel normaal is doordat ik een HBO opleiding doe en je bent er zo vanaf (als je het minder leuk vind).

  • Wat een druk jaar staat er bij je op de planning! Dit is als het goed is mijn laatste jaar dat ik studeer en ik ben net begonnen met mijn Educatieve Master en heb nu voor het eerst sinds ik uni doe stage, dus dat is ook wel heel spannend.
    Over het schrijven van een scriptie heb ik een beetje gemengde gevoelens; als je een leuk onderwerp hebt, is het echt heel interessant en zelfs leuk, maar zeker naar het einde toe slaat de stress toch wel snel toe. Succes dit jaar!

  • Wat spannend dat je dit jaar afstudeerd! Nog even er tegenaan en dan ben je klaar! Ik ga dit jaar ook afstuderen maar dan voor mbo verpleegkundige. Eerst nog even een half jaar stage lopen en dan onder andere aan mijn scriptie bezig! Je kunt het!

  • Ik vind het echt fijn om dit te lezen, zeker omdat ik komende maandag aan mijn opleiding communicatie begin. Ik heb alles dus nog voor de boeg. Leuk om jouw ervaringen/plannen te lezen. XO, Kelsey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog