tips halflang haar stijlen

Tips voor het stijlen van halflang haar

Ik heb altijd lang haar gehad. Tot een paar jaar geleden. Toen liet ik de schaar er inzetten. Nog steeds was mijn haar lang, maar het was niet meer extreem lang. Maar hoe kun je halflang haar eigenlijk stijlen? Begin dit jaar besloot ik mijn haar voor het eerst nog korter te laten knippen: op schouderlengte. Spannend, maar dat beviel me wel! Sinds die tijd ga ik met een gekortwiekt koppie door het leven. Of nou ja, kort, kort. Laten we het halflang noemen. Dat halflange haar was even wennen, ook met stijlen. Ondertussen heb ik dat stijlen wel onder de knie en wil ik de fijne kneepjes ervan met je delen. Vandaag geef ik je dus tips hoe je halflang haar kunt stijlen zodat je nooit meer een bad hair day hebt!

Halflang haar stijlen: easy met deze tips!

Volume poeder + droogshampoo = your best friend

Als ik één ding heb geleerd van mijn steile haar, is dat HOE ik het ook knip, het heeft van zichzelf nou eenmaal niet zo veel volume. Hoe korter mijn haar, hoe meer volume het heeft, maar toch moet ik er wel wat aan doen. Herkenbaar? De beste manier om jouw halflange haar wat meer volume te geven is door volume poeder en/of droogshampoo te gebruiken. Beide producten zorgen voor meer textuur in je haar. Je haar wordt wat stugger en zal meer volume krijgen. Ik gebruik beide producten zelf het liefst aan de aanzet van mijn haar, want daar hebben ze het meeste effect.

Beach spray it is!

Hou je wel van een beetje messy haar? Dan is beach spray écht iets voor jou. Spray dit goedje in de punten en in het ‘midden’ van je haar. Niet aan de aanzet. Kneed vervolgens je haar met je handen om de beach spray zijn werk te laten doen. Je zult zien dat je haar wat rommeliger valt, iets meer volume heeft en die beach-look krijgt.

Föhnen, föhnen, föhnen!

Ik ken bijna niemand met steil haar die zegt: mijn haar zit het beste als ik het niet föhn. De ultieme tip om ervoor te zorgen dat je halflange haar mooi valt: föhn het op de kop, laat het even afkoelen en föhn het daarna rechtop alleen nog in model. Door het op de kop te föhnen en te laten afkoelen, creëer je volume. Met de föhn kun je ook perfect babyhaartjes wegwerken, daar schreef ik al eerder een artikel over.

Curly messy hair

Toen ik nog lang haar had, was ik aan het krullen van mijn haar echt wel een paar uur kwijt. Mijn kapper liet me laatst een trucje zien voor halflang haar wat én makkelijk én snel is, maar toch voor een mooie slag zorgt. Prep je haar zoals je dat normaal zou doen, met bijvoorbeeld een beetje mousse. Pak daarna je krultang en draai er grote plukken haar omheen. Je hoeft je haar hierbij niet in secties te verdelen, maar pak gewoon random wat plukken. Juist met dat halflange haar is zo’n messy slag heel mooi én het duurt niet lang.

Bun it up!

Draag je je haar liever uit je gezicht, maar lukt het je niet meer om een mooie staart te maken door de lengte van je haar? Draag je haar dan half omhoog. Zelf vind ik het heel fijn om de bovenste helft van mijn haar vast te maken in een knot. Zo zit mijn haar wel vast, maar zit alles niet opgepropt in een klein staartje. En het ziet er nog leuk uit ook!

Dat zijn mijn tips om halflang haar te stijlen! Natuurlijk mag je jouw haar helemaal stijlen zoals je zelf wil, maar dit zijn de dingen die ik zelf graag doe en waarvan ik weet dat ze werken.

Op zoek naar wat gave inspiratie voor halflang haar en haar stijlen? Check dan Pinterest!

Hoe zou jij jouw halflange haar het liefst stijlen?

xxx Teddy

1 comment

  • Handige tips! Ik heb sinds kort ook mijn haar op schouderlengte, en vind het soms moeilijk om er model in te krijgen. Jouw tips komen dan zeker goed van pas, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog