Urban Decay – Naked Petite Heat review + look

naked petite heat palette urban decay

Warme, oranje tinten oogschaduw zijn helemaal hot. Eerlijk? Ik liep er in eerste instantie met een grote boog omheen. Mijn huid heeft een roze ondertoon en dat samen met oranje oogschaduw? How about no. Maar oranje zou wél weer heel goed samen gaan met mijn blauwe ogen. Eerder probeerde ik al rode tinten op mijn ogen met dit palette van MUA. Dit was ook al ver weg van mijn comfort zone, maar het verraste me positief. Dus ik besloot nog een stapje verder te gaan. Vandaag laat ik je het Urban Decay Naked Petite Heat palette zien. En ja, dit palette is oranje en warmte all-over. Net zoals Nederland vandaag met Koningsdag oranje all-over is. Ik kan je alvast verklappen dat ik niet had verwacht dat oranje oogschaduw zo mooi kan zijn. Benieuwd?

naked petite heat review

De verpakking vind ik echt Urban Decay. Het kartonnen doosje waar het palette in zit, is prachtig vormgegeven met de verschillende oogschaduws op de voorkant. Het palette zelf heeft een mooie, warme gele en oranje kleur. De letters op het palette zijn goud en onderin zie je rozen die in brand staan. Erg mooi en origineel! Ook voelt het palette stevig aan, sluit goed én er zit een spiegel in de deksel. Handig!

naked petite heat palette

Volgens Urban Decay is Naked Petite Heat ‘one hot little palette’. Het is een compact oogschaduwpalette met 6 vurige neutraaltinten die geïnspireerd zijn op het Naked Heat palette. Het palette bevat 5 matte tinten en één highlighting tint. Hierdoor heb je alles in één palette om warme oogschaduw looks mee te creëren. De oogschaduws zelf hebben een fluweelzachte textuur en zijn makkelijk te blenden. Ook is Urban Decay 100% cruelty-free, dat is altijd een groot pluspunt!

Mocht je twijfelen of dit palette niet te veel lijkt op het Naked Heat palette, dan kan ik je vertellen dat het dus geen oogschaduws zijn die ook in het Naked Heat palette zitten. Alle tinten in dit palette zijn nieuw en slechts geïnspireerd op Naked Heat. Wel zitten er tinten in die overeenkomen, zoals de neutrale tinten uit dit palette. Maar een tint als Wild Thing kun je bijvoorbeeld niet vinden in Naked Heat.

Hierboven zie je de zes tinten die in het Naked Petite Heat palette zitten. In het palette zitten dus 5 matte tinten. Alleen Inhale, de lichtste tint, heeft een shimmer. Vibrate is een mat zachte nude. Hot Spell is meer beige en wordt omschreven als een terra-cotta kleur. Wild Thing is een diepe oranje en Heist een rijke cayenne. De laatste kleur, Strike, is een diepe roodbruin.

Hierboven zie je de swatches van het palette. Van links naar rechts zie je: Inhale – Vibrate – Hot Spell – Wild Thing – Heist – Strike. De swatches verbazen me enorm. Ik heb vaak de struggle met matte oogschaduws dat ze vrij stroef zijn en er in eerste instantie niet extreem veel kleur vanaf komt. Maar bij deze oogschaduws is dat wel anders. Ze zijn écht fluweelzacht en met slechts één veeg komt er bizar veel kleur vanaf. Vooral de drie laatste tinten vind ik om bij weg te kwijlen. De eerste tint valt een beetje weg tegen mijn lichte huid, maar is daardoor perfect om als highlighter te gebruiken.

naked petite heat ooglook

Hierboven zie je de ooglook die ik met het palette maakte. In mijn crease bracht ik als eerste Hot Spell aan, als basis. Vervolgens bracht ik hier overheen, met een dunner kwastje, Wild Thing aan. Op mijn bewegend ooglid draag ik Heist en in mijn outer-V bracht ik een klein beetje van Strike aan om de look meer diepte te geven. Inhale gebruikte ik onder mijn wenkbrauw als highlighter. De look maakte ik af met wat eyeliner en mascara.

Hoewel ik even moest wennen aan de kleuren, vind ik het effect prachtig. Mijn blauwe ogen springen er echt uit en ook mijn lichte huid ziet er niet gek uit met deze warme tinten. Ja, ik vind dit echt heel mooi! Dit is dan ook zeker een look die ik vaker ga dragen. Ook de kwaliteit van de oogschaduws is echt top. Ze zijn fluweelzacht en er komt echt veel kleur vanaf. Hierdoor brengen ze makkelijk aan en zijn ze echt goed te blenden.

Conclusie

Hoewel ik had verwacht dat dit soort warme, oranje-achtige tinten totaal niets voor mij zouden zijn, ben ik echt omver geblazen. Wat een mooi palette is dit en wauw, wat kunnen warme kleuren me goed staan. Mijn blauwe ogen lijken nog blauwer en helderder! Ja, ik vind dit echt mooi. Daarnaast draagt de kwaliteit van het palette natuurlijk ook bij aan de mooie look. Alle kleuren zijn stuk voor stuk goed gepigmenteerd en zijn fluweelzacht. Ik draag dit palette vandaag daarom ook zeker om mijn Koningsdag outfit een upgrade te geven! Het Naked Petite Heat palette van Urban Decay kost €31,90. Dat is zeker niet goedkoop, maar hier krijg je wel kwaliteit voor terug.

Draag jij dit soort kleuren wel eens?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog