Urban Decay – Sin Afterglow palette review

urban decay sin afterglow palette review

Als het gaat om oogschaduw gebruik ik bijna altijd een palette. Dat vind ik gewoon heel handig én ik heb aardig wat prachtige palettes. Dat laatste zal hier ook zeker aan bijdragen. Maar met gezichtsproducten zoals bronzer, blush en highlighter gebruik ik toch vaak losse producten. Dat terwijl ik hier ook zeker mooie palette-opties voor heb, zoals het Cheek Parade palette. Toch vind ik dit soort palettes altijd wel erg handig. Ik gebruik dan misschien niet alles tegelijk, maar vaak zijn de producten die er in zitten los ook prachtig. Dat geldt ook voor het Urban Decay Sin Afterglow Palette. Deze laat ik je vandaag dan ook graag zien. Benieuwd?

urban decay highlighter palette paars

De verpakking van dit palette is echt prachtig. Het palette heeft een fuchsia roze tint en is bezaaid met paarse rozen. Het logo van Urban Decay staat groot in het midden, net als de naam van het palette. Ik vind de verpakking écht Urban Decay. Heel leuk gedaan.

urban decay afterglow palette

Volgens Urban Decay is dit palette gemaakt om een avondje te zondigen. Met de langhoudende blushes en highlighters uit dit palette kun je er namelijk de hele nacht tegenaan! Het Sin Afterglow Palette is geïnspireerd op de best verkochte highlighter van Urban Decay: Sin. Het palette bevat maar liefst drie blushes en drie highlighters. Je kunt de tinten los gebruiken, maar ook mixen voor een speciaal effect. De tinten zouden prachtig staan bij iedere huidtint en een zachte textuur hebben. Daarnaast bevat de formule lichtweerkaatsende pigmenten die de huid optisch perfectioneren. Urban Decay is 100% cruelty-free. Klinkt goed allemaal!

highlighters en blush palette urban decay

Het palette bevat dus 6 tinten. De bovenste rij bevat de 3 blushes. Kiss off is een zachte roze tint, Score is een medium perzik-roze tint met een subtiele glans en Paranoid is een medium brons met een gouden glans. PSA is de eerste highlighter in het palette en heeft een brons goudroze gloed, Sportlight is licht perzik met een gouden glans en Sin is een lichte nude tint met een gouden gloed.

urban decay afterglow palette swatches

Hier zie je de swatches van alle tinten. Van links naar rechts zie je: Kiss Off – Score – Paranoid – PSA – Spotlight – Sin. Wat een pigment hebben alle blushes en highlighters! Van de blushes vind ik vooral Score heel mooi. Paranoid is voor mij meer een bronzer. Van de highlighters spreekt Sin me het meeste aan, hoewel ik ze alle drie heel mooi vind.

De blushes en highlighters voelen allemaal heel zacht aan, maar zijn niet poederig. Ze brengen mooi aan, zijn goed op te bouwen en blenden makkelijk. Ook blijven de tinten goed zitten, wat ik altijd een pluspunt vind.

Conclusie

Ik vind het Sin Afterglow palette van Urban Decay prachtig. De swatches zeggen eigenlijk al genoeg. Er zitten drie hele mooie highlighters in die een prachtige glans afgeven. Ook de drie blushes zijn heel mooi, al zou ik de laatste tint eerder als bronzer gebruiken met mijn lichte huid. De kwaliteit is goed en de tinten voelen allemaal zacht aan. Ook blijven ze lang zitten op mijn huid. Score! Dit palette kost €45,00. Dat is niet echt goedkoop, maar daar krijg je wel 6 prachtige Urban Decay producten voor terug. Al met al vind ik het daardoor een hele goede deal!

Gebruik jij vaak palettes met blush en highlighter?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

2 comments

  • Wauw wat een prachtig palette! Deze komt zeker op mijn wishlist! Voor wat je krijgt vind ik de prijs echt prima.
    Volgende review zouden foto’s waar je het product op hebt ook leuk zijn 😀
    Hele mooie foto’s heb je gemaakt trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog