5 dingen die onmisbaar zijn bij bloggen

dingen die onmisbaar zijn bij bloggen

Inmiddels blog ik alweer bijna 4 jaar. Jeetje, wat is de tijd snel gegaan! In die 4 jaar heb ik enorm veel geleerd en mogen doen door mijn blog. Doordat ik al zo lang bezig ben met A Beauty Day durf ik wel te zeggen dat ik ondertussen ook veel weet van het bloggen zelf. Hoe het in z’n werk gaat, wat je beter wel én beter niet kunt doen en welke dingen je echt nodig hebt om überhaupt te kunnen bloggen. Over dat laatste wil ik het vandaag met je hebben. Ik wil vandaag namelijk 5 dingen met je delen die voor mij onmisbaar zijn bij bloggen. 5 dingen waar ik écht niet meer zonder kan. Benieuwd?

Laptop

Hoe kan het ook anders dan dat ik hier mee begin: mijn laptop. Ik sleep mijn geliefde laptop overal mee naar toe en hij staat bijna altijd aan. Ik doe alles op mijn laptop: schrijven, ideeën opslaan, foto’s bewerken, mijn administratie en zo kan ik nog wel even doorgaan. Oftewel: mijn laptop is onmisbaar. Op dit moment heb ik een Macbook Pro van 13 inch. Heel makkelijk mee te nemen, maar soms met het bewerken van foto’s zou ik willen dat ik een televisiebeeldscherm had.

Camera

Ook mijn camera is een item wat ik nodig heb voor mijn blog. Hoewel ik mijn foto’s zou kunnen maken met mijn telefoon, zouden ze niet zo mooi zijn zonder mijn camera. Ook zou ik er dan minder plezier in hebben om foto’s te maken voor mijn blog. Op dit moment maak ik al mijn foto’s met mijn Canon 550D. Een prima camera, al is het bij sommige foto’s handig als ik een uitklapbaar scherm zou hebben… Ach, je wordt er ook creatief van zullen we maar zeggen.

iPhone

Naast mijn laptop en camera is er nog een apparaat waar ik niet zonder kan: mijn iPhone! Veel van mijn Instagram foto’s maak ik met mijn iPhone. Ook houd ik hier mijn social media kanalen bij, schrijf ik ideetjes op, mail ik vaak vanuit hier en check ik mijn blog gedurende de dag. Ook werk ik soms op mijn telefoon aan een blogpost wanneer ik onderweg mijn laptop niet mee heb. Een heel veelzijdig apparaatje dus, mijn iPhone. Op dit moment heb ik een iPhone 6, maar ik zou binnenkort wel graag een nieuwe iPhone kopen. De nieuwste iPhones hebben namelijk zo’n mooie camera! Perfect voor Instagram proof foto’s!

WordPress

Zoals je misschien weet, draait mijn blog op WordPress. WordPress is echt zo fijn, je kunt er zo veel mee! Voor wie WordPress niet kent, WordPress is het programma waarin ik mijn blogposts schrijf en mijn blog helemaal kan aanpassen. Hoewel het lastig kan zijn als je er net mee begint, vind ik het een heel overzichtelijk en duidelijk programma. Benieuwd naar mijn favoriete plugins? Die kun je hier vinden.

Photoshop/lightroom

Last but not least nog een programma waar ik niet zonder kan: Photoshop/lightroom. Hoewel dit twee programma’s zijn, tel ik ze in deze blogpost even als één, omdat het beiden bewerkingsprogramma’s voor mijn foto’s zijn. Voorheen bewerkte ik al mijn foto’s online, maar met Photoshop en Lightroom heb je zo veel meer opties. Sinds ik ben overgestapt, merk ik echt dat mijn foto’s er beter uitzien en ik meer plezier heb in het bewerken van mijn foto’s. Helaas zijn deze programma’s niet goedkoop. Je moet er wel een abonnement voor afsluiten wat je per maand iets meer dan een tientje kost.

Welke dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met T-Mobile.

2 comments

  • De eerste vier punten zou ik ook niet zonder kunnen! Met Photoshop/lightroom kan ik niet zo goed overweg, dit komt vooral omdat ik gewoon niet zo technisch/handig ben haha x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog