WordPress plugins waar ik niet zonder kan

Misschien wist je het al, maar A Beauty Day draait op WordPress. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik WordPress al kende en omdat er gewoon enorm veel mee mogelijk is. Maar om mijn blog te optimaliseren, maak ik gebruik van verschillende plugins. Als je WordPress gebruikt, weet je waarschijnlijk waar ik het over heb. Vandaag wil ik 5 plugins met je delen waar ik niet meer zonder kan. Benieuwd?

1. Comment reply notification
Als ik reageer op een comment van een van mijn lezeressen, is de kans groot dat zij dit niet zien. Als ik op een blog reageer ga ik ook niet ieder uur refeshen om te kijken of de eigenaresse al gereageerd heeft op mijn comment. Met deze plugin krijgen bezoekers een mailtje als ik reageer op hun comment. Dat is enorm handig, vooral als ze een vraag stellen. Zo weten ze gelijk wanneer ik antwoord heb gegeven!

2. WP missed schedule
De laatste tijd was mijn blog een beetje gek aan het doen. Ik plande posts in om 9:00 ’s ochtends, maar deze kwamen dan niet online. Als ik dan een lange dag school had, kwam ik hier vaak pas ’s middags achter. Enorm zonde, vooral als hij al online had moeten staan. Vandaar dat ik sinds kort deze plugin gebruik. Deze plugin checkt om de 10 minuten of er nog posts zijn die al online hadden moeten staan en zet deze online als ze dat nog niet zijn. Handig!

3. Yoast SEO
Deze plugin is echt geweldig. SEO zorgt ervoor dat je blog en de posts die je plaatst heel kort gezegd makkelijker te vinden zijn via google of andere zoekmachines. Je stelt hiermee een focus trefwoord in en maakt je eigen beschrijving van het artikel. Het is iedere keer een extra stap bij het schrijven van een artikel, maar het is het dubbel en dwars waard, omdat je veel beter vindbaar wordt.

4. Akismet
Ook deze plugin is heel erg geliefd door mij. Akismet zorgt ervoor dat alle spam die ik binnenkrijg in een apart mapje geplaatst wordt en niet zichtbaar zijn op mijn blog. Ik krijg veel spam reacties binnen die ik liever niet als comment op mijn blogpost wil hebben, dit houdt Akismet tegen.

5. Yet another related posts plugin
Ook deze plugin vind ik leuk. Onder mijn artikelen staan vaak een paar blogposts die je aangeraden worden. Dat wordt mogelijk gemaakt door deze plugin. Hierdoor worden ook mijn oudere posts nog eens gelezen en kom je gemakkelijk bij de posts uit die voor jou interessant en leuk zijn.

Welke plugins gebruik jij of raad je me nog aan?

xxx Teddy

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog