10 manieren waarop je een notitieboekje kunt gebruiken

Notitieboekjes vind ik altijd zo leuk. Ik heb er dan ook aardig wat en ik weet zeker dat mijn collectie nog lang niet klaar is met groeien. Ik heb namelijk een zwak voor leuke notitieboekjes. De kans is dan ook groot dat ik zwicht en er nog eentje koop als ik een leuke zie. Maar ja, wat moet je nou met zo veel notitieboekjes? Ik hoor het je al denken. Vandaar dat ik je vandaag 10 manieren wil vertellen waarop je een notitieboekje kunt gebruiken. Benieuwd?

Notities maken
Dit is natuurlijk enorm logisch, want een notitieboekje is gemaakt om notities te maken. Ik gebruik vaak een collegeblok voor mijn aantekeningen, maar hoe leuk is het als je een mooi notitieboekje hiervoor gebruikt?

To do lijstjes
Ik gebruik een notitieboekje ook voor het maken van to do lijstjes. Ik schrijf dan op wat ik op die dag af wil hebben en kan het zo heel makkelijk wegstrepen met een markeerstift. Zo zie ik precies wat ik gedaan heb en wat ik nog moet doen. Heel erg handig , probeer het maar eens.

Dagboekje
Je kunt je notitieboekje ook als een soort dagboekje gebruiken. Schrijf hierin bijvoorbeeld leuke dingen die je later nog een keer terug zou willen lezen. Dit hoeft niet iedere dag, maar gewoon op de momenten waarop jij er zin in hebt.

Reizen
Je kunt van je notitieboekje ook een soort reisboekje maken. Schrijf hier mooie momenten in op en plak er kaartjes, foto’s, bonnetjes en plattegronden in van de plekken waar je geweest bent. Super leuk om terug te kijken!

Ideeënboekje
Maak er een boekje van waarin je je ideeën in op kunt schrijven. Als je een klein notitieboekje hebt, kun je hem altijd in je tas doen zodat je je idee altijd op kunt schrijven als je er eentje krijgt.

Blogboekje
Ik heb een notitieboekje gekocht speciaal voor mijn blog. Hier schrijf ik allerlei dingen in die ik niet moet vergeten, dingen die ik nog graag wil reviewen, leuke ideetjes en ga zo maar door. Heel erg handig om alles bij elkaar in één notitieboekje te hebben.

Huishoudelijke dingen
Je kunt een notitieboekje ook gebruiken voor huishoudelijke dingetjes. Informatie over wanneer het vuilnis aan de weg moet, handige telefoonnummers en boodschappenlijstjes. Alles op één plek hebben is heel handig.

Bucketlist
Ik denk dat iedereen nog wel dingen heeft die hij/zij in het leven zou willen doen of willen bereiken. De kans is groot dat je er wel een heel notitieboekje mee zou kunnen vullen. Schrijf op iedere pagina één bucketlist item of doel en maak er een mooie check-box bij, zodat je het item kunt afvinken als je het hebt gedaan.

Quotes
Wat ook een leuk idee is, is om je boekje te gebruiken om mooie quotes op te schrijven. Quotes waar jij wat aan hebt of die je gewoon erg mooi vindt. Schrijf er één per pagina en blader hier af en toe in terug.

Recepten
Er zijn enorm veel kookboeken te vinden en allerlei blogs waarop je de meest lekkere recepten kan vinden, maar het is toch heel erg leuk om je eigen boekje te maken. Gebruik een notitieboekje om de recepten op te schrijven die jij lekker vind. Dan heb je een boekje met allemaal lekkere recepten en kun je deze open slaan als je even geen inspiratie hebt of wanneer je niet weet waar je zin in hebt.

Hoe gebruik jij notitieboekjes het liefst?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog