5x dingen die avondmensen herkennen

Ik weet niet of ik het al eerder benoemd heb, maar ik ben echt een avondmens. Geen twijfel over mogelijk. Pas om 2 uur gaan slapen? Geen probleem. Om 6 uur opstaan? Verschrikkelijk. Ik weet dat veel mensen hetzelfde hebben en daarom wil ik je vandaag 5 dingen laten zien die echt typisch zijn voor avondmensen zoals ik. Benieuwd?

‘s Ochtends werken/leren? Liever niet…
Sommige van mijn vriendinnen staan vroeg op als ze een opdracht af moeten maken of nog willen leren voor een tentamen. Dat werkt gewoon niet voor avondmensen zoals ik. Ik kan veel beter een beetje uitslapen en doorwerken in de avond. Echt nachtwerk is natuurlijk ook niet mijn ding, maar ik kan makkelijk tot 12 uur ’s avonds aan een opdracht werken als het echt moet.

’s Avonds douchen
Als je echt een avondmens bent, is de kans vrij groot dat je het fijner vind om ’s avonds te douchen. Ik douche eigenlijk ook altijd ’s avonds. Een enkele keer in het weekend wil ik wel eens ’s ochtends douchen, maar daar blijft het dan ook bij. Als ik ’s avonds douche ben ik lekker warm en schoon als ik mijn bed in kan én kan ik ’s ochtends langer blijven liggen.

Ochtenden zijn om wakker te worden
Sommige mensen zijn zo vrolijk ’s ochtends en daar is niets mis mee. Alleen hebben ze er al een halve dag op zitten en willen jou tijdens je ontbijtje vertellen wat er allemaal is gebeurd in die uren toen jij nog op één oor lag. Als avondmens is dit waarschijnlijk niet helemaal jouw favoriete manier om wakker te worden. Het is veel fijner als je gewoon even rustig wakker kunt worden tijdens het eten, zonder dat je hele discussies hoeft te voeren.

’s Avonds productiever
Avondmensen zijn ’s avonds veel productiever. Het meeste voor mijn blog doe ik ’s avonds. Op fotografie na dan, dit probeer ik wel altijd met daglicht te doen als het kan. Maar de artikelen typ ik heel vaak ’s avonds. De “beste” ideeën komen ook altijd ’s avonds en natuurlijk wil ik die dan gelijk uitwerken.

Snoozen
Als je een echt avondmens bent, is die snooze knop gemaakt voor jou. Zodra de wekker gaat druk jij deze een paar keer in. Ik ben zelfs zo erg dat ik twee wekkers zet. Één voor de tijd dat ik echt mijn bed uit moet en eentje een kwartiertje ervoor, zodat ik weet dat ik me nog een keer om kan draaien…

Ben jij een ochtend- of avondmens?

xxx Teddy

 

12 comments

  • Ik weet niet of ik een ochtend of avondmens ben…echt laat maak ik het niet (snel) en super vroeg als in 5 uur opstaan doe ik liever ook niet. Nu is het vaak dat ik er vanwege dochterlief rond half 7 uit moet. Dat vond ik een hele tijd erg vroeg, maar zit nu in dat ritme en dan ga ik maar op tijd naar bed (rond half 11). Echt wakker en productief ben ik vaak pas na 8 uur (na douche en ontbijt)

  • Dit is echt veel te herkenbaar haha. Ik kan ’s ochtends wel vrolijk zijn als ik bijvoorbeeld net klaar ben met makeuppen, maar over het algemeen ben ik denk ik toch wel echt een avond mens. Zeker nu in de vakantie slaap ik nooit voor 2 uur, ik kan het gewoon niet haha.

  • Ik ben meer een ochtendmens. ‘S ochtends ben ik super productief en vol energie. ‘S avonds trek ik het liefst al vroeg mijn pyjama aan en ga ik om 22:00 uur naar bed. Mijn vriend daarentegen is een echt avond-/nachtmens. Wanneer hij deadlines heeft kruipt hij geruet pas midden in de nacht bijmij in bed, omdat hij daarvoor super productief aan school heeft gewerkt.

  • Volgens mij ben ik geen avond of ochtendmens maar meer allebei, haha! Ik kan makkelijk enorm laat gaan slapen, vroeg opstaan en dan nog steeds vrolijk zijn. Zowel ’s avonds als ’s ochtends kan ik aan school of mijn blog werken maar in het midden van de dag (rond twee/drie uur) krijg ik niks voor elkaar.

  • Haha, ik ben ook echt een avondmens. In de ochtend zou ik waarschijnlijk toch niet meer leren. In de avond vind ik het veel fijner! Ookal ga ik dan wel vaak laat naar bed, omdat ik alles in de avond doe… Gelukkig kan ik wel weer makkelijk opstaan 🙂 x

  • Avondmens :p Al als baby een enorm slechte slaper geweest. Ik lig graag in mijn bed terwijl de ochtend zon op mij schijnt en als het donker is zit ik vol energie. Ik hou niet van die exteme stilte van de nacht. Mijn eigen gedachten zijn dan veel te luid en dan heb ik het gevoel dat ik bezig moet zijn :p Maar ik zou wel graag een ochtend mens willen worden, naar de winkel gaan als nog niemand er is lekker vroeg, goed gezind opstaan :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog